[]

sıfır dizel araba alınır mı?

arkadaşlar sıfır dizel araba alsam ilerde satarken 5-6 yıl sonra sıkıntı yaşar mıyım_?
ne bileyim dizeller kalkıyor falan muhabbeti varya.



 
5-6 yıla sorun olacağını sanmam ama neden dizel? tüketim avantajı epeyce azaldı çünkü.


  • orient blue  (31.08.21 12:06:30) 
ekonomi 101 : arz - talep dengesi gereğince dizel araçların sıfır arzı azaldıkça ama talep azalmadıkça (benim şahsi fikrim azalmaz)

1 - dizel araçların sıfır fiyatları ufak ufak artacak.
2 - dizel araçların sıfırlarının ikamesi olarak ikinci el dizel araçların fiyatları artacak

burada önemli olan şu. devletin mevcut dizellere bir yaptırım uygulaması mümkün değil. sadece sıfır araçlara yaptırım uygulayabilirler. şu anda dizel araç alsanız satarken problem olmaz.

ama @orient blue'ya katılıyorum. neden dizel? canavar gibi benzinliler var. daha az bakım masrafı, neredeyse aynı tüketim. en önemlisi de, titremeyen bir araba:D
  • co2s2  (31.08.21 12:15:10) 
Dizeller kalkıyor muhabbeti bazı ülkelerde 0 satışı kalkıyor. Bizde o yönde bir gelişme yok, 10 yıl içerisinde de olacağını sanmam. Daha Paris iklim anlaşmasını bile imzalamamış bir ülkeyiz. O yüzden bir sıkıntı olmaz.

Çok yol yapacaksan dizel mantıklı olabilir ama yılda 10-15 bin km yapacaksan benzinli al.
  • sumuklurakun  (31.08.21 12:22:40) 
dizel kalkıyor da dizel yakıt üretimi kalkmıyor. türkiye'de sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum. mecburen dizel aldım.
bir de bayi, dizel araç türkiyeye gelmeyecek. gelecekte satarken daha kolay satarsın demişti.

  • sutlu nescafe  (31.08.21 12:34:22) 
Satarken falan sıkıntı olmaz da dizeli mantıklı kılacak derecede yol yapmıyorsan benzinli almak daha mantıklı ya. Hem traktör gibi sesi yok, hem bakımı daha basit, hem de çok yakın yakıyor şu anda bir çok modelde.


  • roket adam  (31.08.21 12:37:00) 
Uzun yol yapmayıp sık sık şehir dışına çıkmayacaksan dizel ilk yatırım maliyetinin, bakımlarının ve yedek parçaların yüksek olması nedeniyle mantıksız.
Ama illa alacaksan, Türkiye'de 20 yıldan önce dizel otomobiller kalkmaz. Gönül rahatlığıyla alabilirsin.

  • etna  (31.08.21 12:45:35) 
türkiye'de önümüzdeki min 5 yıl, ortalama 10 yılda dizellerin alım satımında bi problem olmaz. ben bi defa peugeot 3008 için dizel vs benzinli hesabı yapmıştım. yıllık 10-15bin km için dizelin parası kerizlik gibi bişey çıkmıştı. 40 bin lira daha pahalı olan dizel aracın maliyeti çıkartmak için arkadaşların dediği gibi 20-25bin km'leri göreceksen anca al derim


  • avatar is back  (31.08.21 12:53:41) 
Dizel satışının kısıtlanacağı ülkelerde elektrikli otomobiller için ciddi altyapı yatırımı var ve ciddi elektrikli otomobil satışı yapılıyor. Ayrıca devletler teşvik veriyor elektrikli otomobil alanlara.

Bizde ne altyapı ne de teşvik olduğu için daha uzun yıllar dizel kullanılır. Sorun yaşamazsınız.
  • robin one persie  (31.08.21 16:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.