[]

Hayatı Düzene Koyma Macerası: Tıfıllıktan ve Depresiflikten Kurtulma

Merhaba arkadaşlar,

Kısa bir süre önceye kadar loserlığın diplerinde yaşarken şöyle bir titredim kendime çeki düzen verip iyi kötü bir motivasyon toplayarak dünyaya meydan okumaya karar verdim. Bu uğurda ilk olarak, kariyer hedeflerime ulaşmak için hangi şehir olursa olsun iş başvurusu yapmaya başladım.

İkinci hedefim ise bu depresif moddan kurtulmama yardım edecek ve beni loser değil de bir "erkek" olarak gösterecek bir görünüme kavuşmak. Şu an bayağı tıfılım, boy 1.65 civarında kilo 55. Omuz diye bir şey yok, dar ve düşükler. Duruş bozukluğum var. Yaş 30. Bazı boş ve anlamsız şeylere takılıp boşvermişliğe kapılıp bu duruma sürüklendiğim için, daha fazla mücadele etmediğim için üzgünüm, aklım sanırım yeni yerine geliyor. Her neyse umarım akıllanmışımdır.

Size sormak istediğim bu tıfıllıktan spora başlayarak kurtulmam mümkün mü? Yaş 30 olduğu için zaten boya yapacak bir şey yok ama en azından kilo falan alıp derli toplu bir görünüme kavuşabilir miyim? Bu arada kilolu olmaktan, şişmanlıktan, fazlalıktan ölümüne nefret ederim ama ben sadece beni ideal gösterecek bir görünüşe kavuşmak istiyorum. Omuzlarım, biraz kaslarım olsa çogzel olur. Üzerime giydiğim şeyler tam otursun, omuzlardan sallanıp emanet gibi görünmesin istiyorum sonra. İşverenler çocuk gibi görmeyip ciddiye alsın istiyorum. Kadınların gözünde "Yhaa ne şeker şuna baksana!" konumundan "Kızııım, bu çocuk bi fena" konumuna yükselmek istiyorum bir de :D

Kollarım, bacaklarım incecik. Tam bir skinny sizin anlayacağınız. Tam şu tipe benzer bir vücudum var:
cf.girlsaskguys.com

Sizce sporla ne derece mümkün bu sizce? Ha bir de uyku, beslenme düzeni diye bir kavram yok bende. Sabaha kadar oturup öğlene kadar yatıyorum. Spor bu düzensizlikten çıkmama ne derece yardımcı olur? Spor hocası yardımcı olur mu tüm bu istediklerime kavuşmama ve ideal vücuda ne kadar sürede kavuşabilirim sizce? Son olarak bütçem ne olmalı (ayırabileceğim 1500-2000 TL) ve Ankara'da bildiğiğiniz f/p oranı iyi bir spor salonu konusunda fikir verirseniz sevinirim. Yanlışlarım varsa ve eklemek istediğiniz şeyler varsa mutlaka bekliyorum. Teşekkür ederim. Seviyorum sizi <3

 
Spor daha iyi bir görünüm ve daha sağlıklı bir zihin için faydalı olur. Spor için para harcamana gerek yok. Yürümek, koşmak bedava. Daha iyisi bisiklet alabilirsin. Yine de para harcayacağım diyorsan spor salonuna kayıt olabilirsin. En güzeli yüzmeye kaydolmak ama daha pahalı olur. Bir tane basketbol topu alıp akşamları yakınlardaki bir okulun bahçesinde basketbol oynayabilirsin.

Evden çıkarsan acıkırsın. Acıkırsan yemek yersin. Kilon daha iyi duruma gelir. Sanırım çalışmadığın için evden çok çıkmıyorsun ve vücudun kilo alacak fırsatı bulamıyor. Bir de kendi mesleğini yapmak zorunda değilsin. Farklı alanlara da yönelebilirsin. Askerlik yapmadıysan askerlik yap. Hayatında değişiklik olur.

Son olarak vücut işi biraz da genetik. Bazı şeyler Allah vergisi. Kafana çok takıp kendini aşağı çekmene gerek yok.
  • dissendium  (30.08.21 22:34:11) 
@dissendium Her şeyden hevesi çabuk geçen ve dikkati hemen dağılan biri olarak kendi başıma spor yapmak imkansıza yakın neredeyse. O zaman da iki gün uğraşıp üçüncü gün bırakırım. Spora kaydolmayı biraz da o yüzden istiyorum aslında. Para verdiğim için mecbur gideceğim çünkü. Bana disiplin lazım. Bunun yanında sosyalleşmek de istiyorum. Yüzmeye gelirsek yüzme bilmiyorum, maalesef.

Evden çıkacak bir motivasyonum yoktu bu zamana kadar genellikle. Okula giderken de olsun, çalışırken de olsun hep böyleydi. Meslek konusu karmaşık maalesef. Askerlikten 10 yıl önce bir rahatsızlığımdan dolayı muaf oldum.

Vücut konusunda haklısın ama geliştirme imkanım varsa denemek istiyorum. Cevap için teşekkür ederim.
  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (30.08.21 23:22:09) 
savaş cebeci videolarını öneririm.

bi de her gün şundan bi tane mutlaka ye. www.altunbilekler.com
  • ycm  (31.08.21 03:48:45) 
Fiziğe bakacak kadın önce boya bakar. Omuzlarını geniş yapman, kaslı olman fiziksel eksikliğini hiç bir zaman kapatmayacak. Hayata bakış açını gözden geçirmeni tavsiye ederim, bu saatten sonra dış görünüşü kendin ve karşındaki insan için 2. plana koyman gerekiyor. Kendine olan özgüvenini asla kaybetme. Yürüyüşünü, konuşmanı düzelt. Güzel kıyafetler giy ve hayatın akışına bırak kendini.

32 yaşında 170 cm boyunda bir adamım.
  • kanlakarisikyagmur  (31.08.21 09:54:11 ~ 09:55:47) 
etrafındaki herhangi bir macfit türü salona yazıl. ilk başta 5x5 gibi basit bir programla başla. sporun doğası gereği ilk 6 ay - 1 yıl çok hızlı ilerlersin. bu süreçte spor kadar önemli olan konu beslenmedir. tek başına ne spor ne de beslenme faydalı olmaz. gerçekçi hedefler koy. sıkı çalışma ile 1 yıl içinde yağlanmadan geleceğin kilo 60-62 civarında olacaktır. ancak bu bile görüntüde çok fark eder.

çok iyi bir bütçen yoksa spor hocası yerine bu konuyu kendinin derinlemesine öğrenmen en doğru yol. şurdan başla site ve videoları takip et.

düzenli spor ve kas kütleni arttırmayı sadece karşı cinsle ilişkiler için düşünme. bu hem senin bedensel sağlığını-enerjini arttıracak hem de özgüvenini yükseltecek.

www.agirsaglam.com

www.youtube.com
  • orpheus  (31.08.21 14:10:56 ~ 14:11:52) 
yurumeye ve kosmaya degil, direnc antrenmani yapmaya ihtiyacin var.
onun icin de spor salonuna gitmeye ihtiyacin var (vucut agirligiyla da yapilabilir ama senin durumunda salon daha faydali olur)

stronglifts 5x5'e bakmani oneririm ama hareketleri cok iyi ogren acele etmen. izole hareketlerden uzak dur, compound hareketleri kucakla.

duzgun beslen ve ihtiyacindan fazla kalori al ki kilo alabilesin. yazdiklarinin hepsinin caresi sporda, kendinle barisik ol, ozguveninin kaybetme gibi beyhude laflara kulak asma ve kendin icin en iyisini iste.
  • bay b  (31.08.21 14:19:03) 
Arkadaşlar destekleyici, bilgilendirici ve ayrıntılı cevaplarınız için çok teşekkür ederim.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (31.08.21 18:01:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.