[]

tat/koku kaybı ne zaman normale döner?

2 doz biontech üzerine bir de hastalık bulaştı sanırım. (çevremdeki 2 aşılı temaslılara bulaşmadı, 2 kişiye bulaştı ancak aşılı oldukları için çok hafif geçiriyorlar, aşısız olan tek kişinin ciğerde tutulum var. aşı olun.)

tat ve koku tamamen gitti. özellikle koku sıfırlandı. kaç güne gelir ortalama? tecrübe eden var mı?
8-9 ay geçmesine rağmen halen koku almayan arkadaşım da var. ben normal şartlar altında kaç günde koku duyusunun geri geldiğini merak ediyorum. cevaplar için teşekkürler.

 
Öncelikle normal şart ne, maalesef bilmiyoruz. Benim tat ve koku 5. Günde geri geldi ama hala koku eskiden %100 ise şuan %70 falan. Eşime tat 10 gün sonra geldi ama 6 aya yakın koku hiç gelmedi. Yeni yeni düzeliyor.


  • burty  (30.08.21 17:39:44) 
Bana 3 hafta sonra geri geldi. Ama bazı yiyeceklerin tadı ve kokusu eskisi gibi değil. Yumurta, soğan, sarmısak, marul, biber gibi şeylerin tadı farklı. Özellikle biberin tadı yenemeyecek kadar kötü geliyor

(bkz: parosmi)
  • himmet dayi  (30.08.21 18:08:04 ~ 18:08:15) 
Eşimin 6. Ayı çok çok az var tadı da kokusu da. Eskiye döner mi, dönerse ne zaman döner biz de bekliyoruz. Benim hiç öyle belirtilerim olmadı. Geçenlerde bir doktor konuşuyordu. Bu duyular ne kadar çok zarar gördüyse, yara gibi düşünün iyileşme oranı da ona orantılı olarak sürüyor demişti. Aldığı hasara bağlı sanırım. Herkesin farklı çünkü göründüğü gibi.


  • makarnacanavari  (30.08.21 18:22:58) 
Geçende ben de bu konuyla ilgili duyuru açmıştım. 4. aydayım, durum aşağıdaki gibi.

eksiduyu.ru
  • hayirsiz  (30.08.21 18:35:07) 
2 Haftada geldi. Hiç bir sorun kalmadı.


  • top_secret  (30.08.21 19:29:50) 
Çok fark ediyor kişiden kişiye. Benim koku 6. gunde yavaş yavaş geldi; tat da 10. gunde. İki hafta sonunda hiç corona olmamış gibiydim.


  • fraise  (30.08.21 22:05:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.