[]

çöpe atılan iphone'un birisi tarafından açılmaya çalışılması

bir arkadaşım aylardır çekmecede duran iphone 6s'inin bataryasının şişip telefonu komple ikiye ayırdığını görünce bir daha çalışmayacağını düşünüp öylece çöpe atmış. böyle dümdüz çöpe atacağından haberim olsa kırdırıp attırırdım ama bana bir şey söylemedi.

şimdi de anlaşılan birisi batarya değiştirip şifreyi girmeye çalıştığı için "etkinleştirme kilidi X kişisinin aygıtında şifre istiyor" diye uyarı verdi diyor. azıcık panik olmuş, ben de çok anlamadığım için yardımcı olamadım. bir iki link bulup ilettim ama olmadı sanırım.

şimdi içindekileri uzaktan komple silmek için tam olarak ne yapması gerekiyor? find my iphone çalışmıyor diyor.

bir de kapalı olduğu halde bir şekilde bilgisayardan içindekilere erişilebilir miymiş diye soruyor?

teşekkürler.

 
bildiğim kadarıyla uzaktan silmesine gerek yok, şifresiz erişim sağlanamaz. ancak başka bi hesap ile açılırsa veri kurtarma ile verilere erişim sağlanabilir. silse bile verilere erişim sağlanabilir. yani bulan kişinin azmi ve zamanına bağlı.


  • sttc  (30.08.21 17:19:07) 
Bir şey olmaz çok büyük ihtimalle açamaz sıradan bir hırsız. Yedek parça olarak satar en kötü kartını vs.

Arkadaşınıza söyleyin elektronik aletleri çöpe atmasın. Tegv alıyor birçok aleti. Geri dönüştürüyorlar sonra.

tegv.org
  • chicha_v2  (30.08.21 19:51:10) 
6s Çöpe atılır mı yahu. ekran ve pil değişip en kötü 1000 tlye satılabilir

şu an telefon kayıp modunda. tuş kilidi yok muydu. normalde tuş kilidini açamaz maille şifreyle uğraşamazdı. icolud mail adresini öğrenmiş onu kırmaya çalışıyor olabilirler
  • efruz  (30.08.21 20:38:59) 
he ben de sordum da, ekrani kirikmis zaten. cok iyi basmiyodu, o yuzden bunu kenara koyup yeni telefon aldim dedi.

tus kilidi veya parmak izi varmistir herhalde. bugun e-devletten imei'sini bildirip calinti muamelesi yapmis, artik sonucunda ne olur bilmiyorum.
  • chezidek  (30.08.21 21:59:33) 
Cihazın faturası duruyorsa (onda IMEI yazar) bir umut Apple'a ulaşmaya çalışsın. Bir şeyler yapabilirler belki.


  • sumuklurakun  (31.08.21 00:19:41) 
''şimdi de anlaşılan birisi batarya değiştirip şifreyi girmeye çalıştığı için "etkinleştirme kilidi X kişisinin aygıtında şifre istiyor" diye uyarı verdi diyor.''

bu kismi anlamadim. ne uyarisi? nerede gelmis? birisi o telefonu yanlis sifreyle acmaya calisirsa arkadasiniza herhangi bir sey gelmez. cok defa yanlis girince apple id kilitlenir vs vs.

uzaktan komple silmek icin telefonda find my iphone acik olmasi lazim. acik degilse zaten telefonu bulan kisi istedigi gibi kullanir. "find my iphone calismiyor" ne demek anlamadim. internete bagli olmadan calismaz elbette ama FMIP aciksa zaten bulan kisi ancak parcalarini kullanir. telefonu uzaktan silince FMIP calismaz.

arkadasiniz sms filan alabilir belki telefonunuzu bulduk diye, oyle bir sey geldiyse bu kadar panik yapan arkadasiniz kesin tiklayip unlock etmistir telefonu zaten.

pek bir sey olmaz gibi. ama arkadasiniz elektronigi alelade cope atmamasi gerektigini ogrenmistir umarim.

bu arada bunu da soyleyin belki akli basina gelir. sismis pilli iphone'lara degisik bir onarim sureci uygulanir. bazen cok uyguj fuyata cihaz yenilenir filan...

edit: ekran ile ilgili hicbir yorum yapmadim. "sismis pil" ayri bir kategoriye girer apple'da ve diger hasarlar gozardi edilebilir. kirk kere yazmak yerine 2 kere okusaniz daha iyi olacak gibi...
  • yoggi  (31.08.21 12:27:00 ~ 01.09.21 12:43:50) 
bilmiyorum nereden geldigini, mail gelmistir herhalde.

icloud mu artik her neyse "kayip" olarak isaretlemis, e-devletten de imei'sini calinti olarak bildirmis.

ekrani kirik demistim bir onceki cevabimda. kirk kere tekrar ediyoruz ayni seyleri.
  • chezidek  (31.08.21 20:34:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.