[]

ilk araba olarak lüks bir araç almak mantıklı mı?

para sıkıntınızın olmadığını var sayarsak, hiç direksiyon tecrübesi olmamış birinin lüks bir araçla sürücülük hayatına başlaması yanlış mıdır?

yoksa lüks araç tam aksine acemi şöförü kazalardan daha iyi koruyacağından, daha iyi bir tercih midir? (lüksten kastım bmw x3, audi q5 vs.)


 
imkanı varsa manuel vitesli kullansın bir süre 6 ay 1 yıl kadar. para sıkıntısı olsaydı lüks segmentle başlamayı önermezdim şahsen.

bunun yanı sıra saydığınız modeller büyük kasalar. hatchback ile giriş yapsın sonradan daha büyük kasalara geçebilir.
  • false pretension  (30.08.21 16:47:08) 
Otomatik mercedesle basladim. Inanilmaz rahat. Ancak "vuracaklar, cizecekler, carparim vs" stresi cok.


  • nax  (30.08.21 16:54:57) 
Nax +1

Lüks araba büyük rahatlık. Ama kaygılı oluyorsunuz.
  • jackyr  (30.08.21 17:11:46) 
para gercekten dert degilse, yani sagi solu surtunce sikinti olmayacaksa neden olmasin. Ama bence de mesela q5 degil de q3 ile baslamali ve motoru guclu modeller yine tehlikeli olur.


  • reactionic  (30.08.21 17:16:01) 
Ne kadar zengin olduğuna göre değişir. "Araba pert olsa da atarım çöpe yenisini alırım" diyorsan istersen ferrari al. Ama "Yani alıyorum ama vursam, kırsam da canım sıkılır" diyorsan normal bir otomatik ya da düz vites (keyfine bağlı) ikinci el bir araç alıp 1-2 sene sonra onu satıp zaten elimdeki parayla yeni lüks araç almak bana daha cazip gelirdi. Çünkü ben bile o kadar dikkat etmeme rağmen ufak tefek vurup kırdım alışana kadar.


  • prole  (30.08.21 18:29:31) 
10 senelik ehliyetim var. Sürekli araç kullanmasam da hep işim düştükçe kiraladım. En düşük segmentten aa bu araç gelmiş dur deneyeyim diyerek orta-üst segmente kadar birçok aracı denedim. Arabayı kullanırken de park ettikten sonra da kafam hep rahattı.

İki ay önce 200 bin tl civarına bir araç aldık. Aklım hep arabada. Tüm birikimimiz gitmedi ama başına bir şey gelse üzülürüz. Arada kapıyı açarken çarpınca falan endişeleniyorum boya kalktı mı diye.

Bence ufak tefek sürtmeler, olası kazalar maddi manevi canını sıkmayacaksa lüks araçlar oldukça keyifli. Ben daha lüksünü alabilirdim, iyi ki almamışım diyorum.

Not: İstanbul
  • chicha_v2  (30.08.21 20:00:56) 
Sürekli kullanınca birkaç aya zaten acemilik kalmayacak. Hadi en fazla bir sene sürsün. Sonra daha iyi araba isteyeceksin. O yüzden hiç uğraşmayıp paramın yettiği en güzel arabayı alırdım. Yine acemiliği atmak için manuel kullanmaya çalışmazdım.


  • bhhs  (30.08.21 21:01:05) 
Kesinlikle yanlış değil. O acemiliğini dandik arabada atma olayı tam saçmalık. Sanki araba sağa sola çarparak öğreniliyor. İmkanın varsa güvenli, performanslı, arıza çıkarmayacak yeni bir araba al tertemiz onda öğren işte. Vuracaklar çarpacaklar stresi her zaman olacak zaten, çok normal bir şey bu. Kaskona vereceksin halledecekler bu kadar basit.


  • roket adam  (31.08.21 00:36:56 ~ 00:37:32) 
para sikintisi yoksa cocuguna son model merso/bmw alanlar var. Yurtdisinda ben "yeni surucu" yapistirmali bentley de gordum, sonu yok.

ben acemiligi dandik arabalarla attim, cop kutusuna vurdum sinyal kirildi, kaldirima ciktim sis farini elime aldim. Bu tarz ufak tefek seyler canini sikmayacaksa alinir.
  • cooperr  (02.09.21 16:30:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.