[]

Fıstık ezmesi

Markette satılan polmak gold şekersiz ürününü ara sıra tüketiyorum.
Yer fıstığı, peynir altı suyu tozu, bitkisel emülgatör içeriği var.
Oda socaklığında muhafaza ediniz yazıyor.

Merak ettiğim şey ise açtıktan sonra bu ürün 1 sene boyunca bozulmuyor mu oda sıcaklığında ?
Kesin bir tarih belirtilmemiş açıldıktan sonra bu kadar süre içerisinde tüketiniz diye.

Bazı markaların ürünlerinin içinde koruyucu da var, fiyat farkını verip bunlardan almak az tüketen biri için daha mantıklı görünüyor.

Sizin tercih ettiğiniz fıstık ezmesi veya spor öncesi atıştırmalıklar varsa tavsiyelerinizi alabilirim.

 
Açıldıktan sonra bir sene boyunca bozulmayabileceğini size düşündüren şey ürünün tavsiye edilen tüketim tarihi mi? Değilse nedir? Tavsiye edilen tüketim tarihinden dolayı bir sene bozulmayacağını düşünüyorsanız o tarihler hiç açılmamış ambalajlar için geçerli.

Ürünün ambalajını açtıktan sonra bozulma süreci başlar, saklama koşuluna göre fıstık ezmesi 2-3 aydan sonra yenemez hale gelir. Birçok ürün için üreticilerin kesin tarih vermeleri çok mümkün değil çünkü saklama koşulları ve özellikle hijyen durumu ürünün bozulma sürecini çok fazla hızlandırabilir, bu da yanıltıcı olur.
  • akhenaten  (30.08.21 13:01:34 ~ 13:05:30) 
n11'den binbir yörem alıyorum, iyi gibi.aybahçe de fena değil.
açınca 6-9 ayda falan tüketin yazıyor. gerçi öyle iyi kapanmış vaziyette değil de kavanozda kutuda falan geliyor.

  • passion rules the game  (30.08.21 15:14:48) 
@akhenaten ,
Ayrıntı vermediği için açıldıktan sonra şu kadar süre diye tett ye kadar dayanır diye planlıyordum.
Koruyuculu olanlar daha mantıklı olacak gibi görünüyor o zaman.

@passion rules the game ,
6 ay iyi bir süre bence açıldıktan sonra buzdolabı veya oda sıcaklığında muhafaza diye bir ibare var mı ?
  • kararsızataletfilozofu  (30.08.21 16:07:49) 
açıktaysa 6 ay falan, buzdolabı daha uzundur ama arkadaşın dediği gibi 2 ay içinde falan yağı tepeye çıkıyor ve en altta acı bir şeyler kalıyor.


  • passion rules the game  (30.08.21 17:00:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.