[]

Bozulan Telefonu Kurtarma Çabam - 1

Selam herkese,

özet:
sıvı teması yüzünden şarj soketi çalışmıyor, şarj ederken ısınıyor. sanırım kısa devre var. nasıl onarırım?

----
detay:
Huawei P10 cihazım deniz suyuna maruz kaldı. Naylon koruma kılıfı içindeydi, ilk etapta su almadı, ancak denizden çıkınca naylonun içinde kalmaya devam edince nem olarak almış sanırım.

İlk etapta telefonda sadece wifi ve şebeke problemi vardı, bir kaç saat sonra onlar da geçti ve hiç bir sorun kalmadı. ancak şarj alma konusunda iyi değildi. sonra şark ederken ısındığını farkettim. şuan şarj olmuyor.

diğer aksamlarında sorun olmadığını ve şarj olsa çalışacağını düşünüyorum.

az önce içini açtım, şarj soketini çıkardım ve o şekilde şarj aletine bağladım. şarj kablosunun sokete girdiği yer (type-c yuvası) inanılmaz ısındı. bu durumda sorun buradan kaynaklı diyebilir miyiz?
az önce filtreden geçirilmiş su ile yıkadım bu parçayı (içerisinde bozulabilecek tek parça mikrofon). deniz suyu kalıntısı kaldı ise ve tuzlu su sebebiyle oksitlenme varsa onu engellemek istedim. iyice kuruduktan sonra tekrar deneyeceğim. yapabileceğim başka ne var?

 
Daha önce bir kere samsung telefonumla yanlışlıkla denize girip bir saat falan vakit geçirmiştim. Çıktığımda kapanmıştı, ıslak halde olduğu için çalıştırmadım, elektrik akımında sıvıdan dolayı tutarsızlık olacağını düşünmüştüm. İlk etapta telefonu elimden geldiğince nemli tuttum ve üzerinde tuzuyla kurumadan tatlı suya batırılmış pamuk ve kumaşlarla temizleyebildiğim kadar yerini temizledim ve kuruladım.

1 gün boyunca açmadan bekledim ve şansıma ertesi gün sorunsuz olarak çalışmaya devam etti.
  • akhenaten  (30.08.21 13:09:51 ~ 13:12:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.