[]

Çalışmıyorken vize almanın hiç mi imkanı yok?

Çalışırken rahat vize alıp malum işten dolayı hep kısıtlı zamanlarda gezdim. Pasaportumda birkaç schengen ve hepsiyle birden fazla yapılmış giriş çıkışlarım var.

Şu an çalışmıyorum ama param var. İlk kez rahat gezebilecek kadar vaktim de var ama şimdi de sanıyorum çalışmadığım için vize almam imkansız. Gerçekten direkt reddedilir miyim başvursam?

Daha önce çalışmadığı dönemde herhangi bir vizeye başvuran oldu mu aramızda? Schengen, Abd, İngiltere vs. herhangi bir vize için tecrübelerinizi yazabilirsiniz.

 
schengen için yazıyorum, banka dökümü, tapu ve araba ruhsatı ile almışlığım var.


  • pascaldiscoda  (30.08.21 11:36:32) 
Turist vizesi icin calisma sarti yok bunlar hep efsane.
Calismazken daha kolay aliyorsun sifir belgeyle.

Tabi bankada iyi miktarda paran, belgelerde araba ruhsatin falan olursa reddetme ihtimalleri duser.

Birkac sene once Schengen almistim.
Formda meslek yerine de issiz yazdi oradaki kari.
  • divit  (30.08.21 11:37:50) 
Paran varsa hiç vize isteyen ülkelerle uğraşma, dünya kadar gzl yer var ve vize istemiyor


  • euteamo  (30.08.21 11:37:52) 
normal şartlarda gidebilirsin. öyle bir saçmalık olamaz zaten. ama normal durumda olmadığımız için birçok yer turistik vizeye izin vermiyor


  • buenosdias  (30.08.21 13:13:44) 
Ben değil ama abim işsiz olduğu dönemde İsviçre’den aile ziyareti vizesi almıştı. Babam kendisine sponsor olmuştu ve kalacağı gün kadar vize vermişlerdi (4 gün)

Mümkün yani.
  • deveyidiken  (30.08.21 13:43:24 ~ 13:46:07) 
işsiz olduğum dönemde davetiye ile schengen almıştım. ama davetiyede belirtilen süre kadar vize vermişlerdi.


  • alex_pearson  (30.08.21 15:27:16) 
Uk vizesi almistim calismiyorken. Babam devlet memuru emeklisiydi, onun sgk belgelerini istemislerdi. Benim banka hesabina da biraz para atmistik (2017 yilinda 10-15 bin tl gibi bir miktardi), sak diye 6 aylik okeylendi. Ki UK vizesi, ABD'den sonraki en zor vizedir. Duzgun bir basvuru ile sorun cikacagini zannetmem.


  • invictae  (30.08.21 15:42:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.