[]

Velayeti annede olan çocuğa aşı yaptiramadık

Evet. 16 yaşında çocuk, anne baba boşanmış. Velayet annede. Aşı için babanın da imzası gerekli deyip aşı yapmadılar. Íşin kötüsü baba piyasada yok. Ulaşmak imkansız yani neredeyse.

Daha da ilginci bir diğer çocuk var elimizde aynı yaşta ve aynı durumda. Velayet annede, boşanma kararı ve velayetin annede olduğunu gösterir belge ile gidildiğinde rahatlıkla, babanin imzasına gerek kalmadan aşı olabildi.

Ama gelgelelim bir numaralı çocuk olamıyor. Bu çifte standart nedir? Yok mu bunların elinde bir genelge. Internette bir bilgi de bulamadık.

Çocuk haftaya okula başlayacak aşısı yok. Annesi tedirgin. Çaresiz. Sağlıkçı l, hukukçu arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan var mı?

Teşekkürler.

 
"imza gerekli" diyen kim? hastane mi?

oyleyse asi olabilen cocugun oldugu yere gidip olsun? hastanenin insiyatifindeyse.
  • robokot  (28.08.21 17:43:44) 
Aşı olan çocuk İzmir'de oldu. Esas çocuk İstanbul'da.


  • old possum  (28.08.21 17:50:14) 
o zaman baska hastane denesin. hastane hastane dolassin hatta, biri kesin yapar.


  • robokot  (28.08.21 17:53:56) 
ben bu hafta yaptırdım. kimse bir şey sormadı. Türkiye’de herkes saçma sapan kafasına göre davranıyor. ben olsam kurumu şikayet ederdim.


  • deartheodosia  (28.08.21 19:24:12) 
E nabizdan bir form doldurduk. Hastanede falan kimse birşey sormadı.


  • primetime  (28.08.21 19:53:03) 
resmi olarak su sorulabilir. asi yapmayan yer bunu hangi yonetmelik veya genelge kapsaminda yapmiyor. bunu size aciklamak zorunda. cevap veremezse asiyi yapmak zorunda.


  • helenart  (28.08.21 21:14:07) 
Aşı yapmayan hastaneye dilekçe ile başvurup şikayetinizi dile getirin yaparlar. Ayrıca cimer'e yazılabilir. Velayet annedeyken babanın imzasını aramakla babası ölmüş kişi için babanın imzasını aramak arasında bir fark görmüyorum. Bu nasıl saçmalıktır? Başka hastaneye gitseniz de muhtemelen yaparlar ama aşı yapmayı reddeden hastaneyi mutlaka şikayet edin.


  • bhhs  (28.08.21 22:47:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.