[]

ulkenin gidisati hk

goz gore gore ulkenin demografik yapisini degistirmek icin adim atiyorlar, hicbir savci cikip sorusturma acamiyor. acmaya kalksa gorevden alinacak. vatana ihanet soz konusu. savasarak yapamadiklarini bu sekilde yapiyorlar.

gercek turkler hayat sartlari ve aldiklari egitimden dolayi ya hic cocuk yapmiyor ya da az yapiyorlar. nufus azaliyor.

vatanini terk edecek biri degilim. lakin yol haritasi cizemiyorum hukuki noktalar tikandigi icin.
irak, irak, afganistan gibi olmasini istemiyorum ulkenin.

istanbul cok kotu durumda.

fatih ilcesinin demografik yapisi tamamen degismis ornegin.

polisler, devletin degil, hukumetin polisi.

pasif direnis bile sergilemek mumkun degil.

tek care 2023 secimleri mi sizce? bakis aciniz nedir

 
2023'e kalmadan bazı planları olduğunu düşünüyorum, sözde kişi son zamanlardaki videolarında uykuya kalıyor, akıl sağlığı yerinde değilmiş gibi davranıyor. işleri bitince yargılanmasın diye dönen bir oyun hazırlığı olduğunu düşünüyorum. 2023'e kadar bekleyeceğiz gibi gözüküyor. ondan sonrası da önemli yani vatandaş mümkünse artık en çok hizmeti ben vereceğim, yok çiftçinin yanındayım nağmelerini geçsin. ben de bir istanbullu olarak çok üzülüyorum. şehrin anası ağladı yani. bundan sonra gelecek olanlar lütfen biraz vicdan sahibi ve insan odaklı işler yapsın.


  • evimin paspasi  (28.08.21 16:10:53) 
Seçim sonuçlarından bağımsız 2023'ten sonra bir şey değişmeyecek, çünkü olay sadece TR ile ilgili değil.

O savaşları çıkaranlar da, göçten beslenenler de hala kendi ülkelerinde iktidarda. Şimdilik göç musluğunu biraz kısıyorlar, o yüzden bize patlıyor, yarın biraz açar, sonra yine kısarlar, bizi kurtaracak şey onların keyfini beklemek değil.

Yani göçü yalnızca iktidar istemiyor ki, Nevşin Mengü AKP'li mi mesela?

Rusya / Çin güçlü liderleri olduğu için şimdilik kendilerini bu olaylardan uzak tutabiliyorlar, ama tabi orada da milletin durumu çok iyi değil. Daha "demokratik" liderleri olsaydı bizim durumumuzda olurlardı muhtemelen.

Bizde de 2023 sonrası için "güçlü" bir aday yok. O yüzden göç olayı bitmez. Ha oldu diyelim, o zaman da Putin Rusya'sı oluruz, sadece göç sorunu çözülür, geri kalan aynen devam.
  • plutongezegendegilmi  (28.08.21 16:50:17) 
Maalesef 2023 seçimlerinde bir şeyin değişeceğine çok ihtimal vermiyorum. Herkesin nefret ettiği berat albayrak bile düşük faizli kredi muhabbetinden ötürü toplumda büyük kabul gördü aslına bakarsan, yatırım yapanlar memnun yani. Ki bu enkazın kaldırılması için en az 2 dönem çok radikal kararların uygulanması lazım, o da koalisyon hükümetinde pek mümkün olmayacak. Bireysel olarak kendi yaşam standartlarını iyileştirebilecek max kararları verip, ona rağmen kurtarmıyorsa yurtdışı düşünmeni ya da durumu kabullenmeni öneririm. göçmen meselesi artık bu ülkenin bir gerçeği oldu maalesef.

Benim planım --> kariyere max yatırım, döviz kazanabilecek bir noktaya ulaşmaya çalışmak, eldeki parayı mantıklı yatırımlarda değerlendirmek, sonuç olarak istanbul'un merkezi semtlerinden uzaklaşıp şile, kilyos gibi yerlerde müstakil ev alıp oralarda izole bir şekilde yaşamak.
  • roket adam  (28.08.21 16:52:29 ~ 16:52:43) 
Turizmin olduğu bölgelere mülteci sokmayacaklardır. Bu yüzden ege taraflarında ya da akdeniz'de bir yere yerleşmek iyi olabilir.

Bu duyarsızlık böyle giderse akp bir seçim daha kazanır. Ülkenin %10'u mülteci şu anda. Bunlar bir şekilde vatandaşlığa alınsa hepsi akp'ye oy verir.
  • roe  (28.08.21 16:57:00) 
ben gidiyorum. çözüm veya çare göremiyorum. çözülse bile ömrüm yetmez, bi kere geldiğim hayatı burada çaresizce çabalayıp tüketemem.


  • jimjim  (28.08.21 18:57:12) 
çok üzücü ama 2023 bile bazı şeyleri düzeltir, matematik yine ülkenin kötüleşmesinden yana. Dediğin gibi eğitimli insanlar daha az çocuk yaparken (bırak sığınmacıları, ülkenin içini düşün) bir grup insan düşünmeden 3-5 çocuk yapıyor. Üstüne bu göç dalgası da var tabii. Yani demokrasi devam edecekse matematik onların lehine işliyor ve yapacak çok bir şey yok.

Ülkenin içinde kaldıkça yavaş yavaş alışıyoruz o yüzden ilk başta kendimizi dışarı atıp zihnen sağlıklı kalmamız lazım. Türkiye'de herkes delirdi, herkes baskıya, dindarlaşmaya alıştı ve normal bu gibi geliyor. Gelmemeliydi ama içinde kaldıkça "yea akşam da şunu yapmayıverelim", "kanun böyle şunu da yapamayız artık" diyip duruyoruz git gide kısıtlanıyoruz haberimiz yok.
  • nhk ni youkosu  (28.08.21 20:07:38) 
2017'den beri herkes bir sonraki bişeyde bişeyler düzelecek sanıyor. bi ara muharrem ince vardı, ikinci turda kesin kazanıp güzel günlere yelken açacaktık.

seçimlerle falan iş düzelmeyecek. avrupa müthiş şekilde bize bel bağlamış vaziyette şu mülteci meselesinden dolayı. biraz ekonomik yardım biraz vergi hafifletme vs ile doları bi 7 civarına çekmek demek akp'nin oylarını tekrar arttırması demektir. şu an oyları %30-32 görünüyor ama geçen sene kasım'da da böyleydi. sonra naci gelip doları 8,70'den 7,20'lere çekince erdoğanın da akp'nin de oyları 2018 sonuçlarına çıktı. bu dediğim senaryonun olması 2 ay ve 2-3 ülkenin desteğiyle olur biter.

ya da muhalefetin çılgınca işler yapması lazım. ben o ışığı da umudu da görmüyorum. herkesin çok bel bağladığı iki belediye başkanı ve bir parti lideri var, üçü de yabancı dil bilmiyor, dış politika ve ekonomiden anlamıyor. o yüzden bir umut yok diyebilirim rahatça.
  • avatar is back  (28.08.21 20:16:59 ~ 20:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.