[]

Apartman tesisatinin tamamen degismesi

Apartman giris katindakiler israrla tum binanin tesisatini degistirmek istiyor, sebep evlerinin rutubet almasi. Ic dis tum borulari degistirmek istiyorlar. Salgin devam ediyor, bize hic mantikli gelmiyor bu durum. Tum binanin bu sekilde yenilenmesi hakkinda tecrubeniz var mi? Kac gun surer? Kirim yapilan yerler ne olur?




 
tüm borular derken? pis su, temiz su, yagmur olugu?

temiz su kolay oluyor. sadece borunun gectigi yerin cevresini kırıyorlar ki önceki tesisat zaten acıkta ise kısa sürüyor. 5 kat 10 daireli apartmadan 2 günde bitmisti temiz su, tabi sadece daireye gelen borular (daire ici haric).

digerlerini bilemiyorum.
  • helenart  (28.08.21 14:22:08) 
@helenart Pis su+temiz su beraber. Daire icleri de degisecek.


  • earthsean  (28.08.21 14:23:45) 
bir dairede rutubet varsa o dairenin çevresindekileri ilgilendirir bu konu gibi geldi bana. yani önce kendi dairelerini komple yeniletirler, bir yerlerden nem almaya devam ediyorsa alt üst komşuların tesisatlarına bakılır. tüm apartman ne alaka, hiç anlaşılır bir nokta bulamadım açıkçası. ben bu dairenin doğrudan komşularından olmasaydım reddederdim herhalde, mühendislik anlamında çok teknik ve mantıklı bir açıklama yapılmadığı sürece. sonuçta diğer dairelerde rutubet yoksa diğer dairelerin günahı ne, ne alaka yani bence.


  • nimberjack  (28.08.21 14:43:44) 
Tesisat kaynaklı bir rutubet olsa, rutubetin yeri yurdu belli olur, örneğin o evin banyo, tuvalet, mutfak tavanında bi yaşarma varsa sadece bir üst katı ilgilendirir. Onun dışında kimseyi ilgilendirmez.
Tüm tesisatın değişmesi, ıslak mahallerdeki bütün fayansların, seramiklerin kırılmasını gerektirir, Sonrasında ya yamaya razı olursun, ya da tüm kaplama yenilenecek, mutfak dolapları sökülecek, tekrar yerine takılabilir mi konusu soru işareti.
Zaten sorun ile ortaya konulan çözümün hiç bir alakası yok iken, çözümün maliyeti ve külfeti dudak uçuklatan cinsten.
Şaşkınlıkla okudum duyurunu. Gülün, geçin bence.
  • Mirket  (28.08.21 16:07:35) 
Temeli kazıp mantolama ve altında kat varsa izolasyon


  • bir soru sorcam  (28.08.21 16:15:27) 
tesisat soz konusu dairelere su sizdirmadigi surece rutubet falan yapmaz. ust kat dairesinden veya ortak giderlerden falan dairelere su siziyordur eyvallah, ama boyle bir sey yoksa tesisatla alakasiz zaten.

daire ici sistemler de degisecekse tabii ki cok pis is, biz yaptirdigimizda borularin yerden gectigi her yer kirildi ve uzerlerine yeni karolar yapildi. sira gelince 2-3 gunluk is ama masrafli baya yerlerin yeniden yapilmasi gerekiyor. onlarin rutubet sorununu da cozmeyecek ustelik.
  • robokot  (28.08.21 19:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.