[]

Tasarım programı öğrenmek

Bir takım bilgisayar parçaları var aklımda üretmek veya ürettirmek istediğim.

Pc kasası, radyatör, distroplate, akrilik kaplı waterblock, rezervuar vs.

Bunları en ideal hangi programla üretebilirim? Autocad ideal mi olur mu? Öğrenmek ne kadar zor olur? Geçmişte(10 12 sene oldu) 3ds max öğrendim biraz hobi olarak onun dışında pek bir temelim yok. Mümkün müdür? Solidworks kullananlar gördüm ancak bu program çok pahalı, cracklemek falan gerekir sanırım bana gelmez.

Yine bunları üretmek tasarımları hayata geçirmek için ne tip üreticilerle görüşmeliyim? Mesela şu kasanın tasarımcısı images.app.goo.gl
Çin'de kornej yapan bir üreticiye ürettirtmiş.

 
Neden olmasın yahu? Adamlar yapmış işte. Ben neden yapamayayım?


  • bana kedicik derdi  (28.08.21 10:57:30) 
bahsettiğin şeylerde çok sağlam ısı transferi ve akışkanlar dinamiği hesapları var tüm çizimler bu hesaplara göre yapılıyor

yani

bunda da şöyle kavis vereyim güzel durdu gibi bir durum yok.

Autocad'den önce 4-5 kitabı yalayıp yutman lazım. dinamik ve mukavemete girmedim bile.

daha bunun imalatı var.

peehhhh
  • duyurukullanıcısı  (28.08.21 11:01:32) 
autodesk fusion 360 hobbyist olarak kayıt yapıldığında ücretsiz lisans veriyor (1 yıllık ama 1 yıl sonra programı silip tekrar kurduğunuzda aynı kullanıcı hesabı ile devam ediyorsunuz). kullanması ve öğrenmesi çok basit. 3-4 saat tutorial vidyolarını izleyip direkt başlayabilirsiniz.

ben geçen sene başladım ve 2 ay sonra basit 3d modelleme yapıp fiverr da hizmet satmaya başlamıştım.

pc kasası için sheet, waterblock için normal body tasarımı gerekecek. bunlar program içinde ayrı modüller. hepsini adım adım öğrenirsiniz.

olur da tasarımı profesyonel ürüne çevirmek isterseniz tabi ki ısı tasarımı vs analizleri gerekir ama bunlar olmadan da heat sink tasarlanmaz diye bişey yok. üstelik bunu yapmak isterseniz fusion 360 içinde ısı tasarımı ve mukavemet için statik ve dinamik analiz modülü de var. yani iş oraya geldiğinde aynı programla bunları yapabilirsiniz.

tasarım konusunda desteğe ihtiyacınız olursa bana yazabilirsiniz.
  • sttc  (28.08.21 11:40:25 ~ 30.08.21 13:25:27) 
CATIA da kullanabilirsin. Ama önce teknik resim öğrensen iyi olur. Bu programlar amaç değil, araç. Kâğıt ve kalemle yapacağın çizimi kâğıt ve kalem kullanmadan yapmayı sağlıyor.


  • dissendium  (28.08.21 14:53:33) 
Teknik resim dersi aldım, mühendisim aslında ama başka iş yapıyorum, öneri için teşekkür ederim.


  • bana kedicik derdi  (28.08.21 15:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.