[]

Kasmayan bilgisayar arıyorum

macbook pro kullanıyorum 2018 mdoel 15.6 inç.
32gb ram ve i9 işlemci var. ancak 5-6 aydır ne updateler geldiyse macos'a, kasıyor. dümdüz kasıyor yani. 2 tane 2k ekrana bağlı (kendi ekranı kapalı) bir şekilde kullanıyorum. 2.5 sene bana mısın demiyordu, 6 ayıdr kullanamaz haldeyim. klasik yazılım programlarını kullanıyorum. vscode, npm çalıştııryorum, docker vs. klasik şeyler yani.

ve çoğu zaman kasmaktan çalışamıyorum. alıp fırlatacağım bunu.

30-35k civarı bütçem var, bana windows, "tık" demeyecek bilgisayar önerir msiinz?

 
Ben de hala 2014 Macbook Pro'mu kullanıyorum. Big Sur'a update etmedim sadece. Tık yok. Madem Mac'cisin yeni Macbook Pro modelleri paklar seni sanki?


  • twelfth  (27.08.21 16:34:37) 
etkinlik monitöründen neyin kastığına bak derim. benim 96 gb ram'li mac pro'mda da benzer bi saçmalık oluyordu, fark ettim ki türkçe spell check'teki bir bug'dan dolayı applespell diye bi proses %100 cpu kullanıyormuş. spell check'i kapatınca düzeldi. bir de sıcaklığı izle derim, i9'lar özellikle external display ile çok ısındığından throttling'e giriyor olabilir.

alternatif olarak tabii ki m1'li mac'leri tek geçerim, ama şu an için sadece tek ekran destekliyorlar diye biliyorum.
  • roket adam  (27.08.21 16:50:36) 
kasmamasi lazim. ful bastan temiz kurmayi denedin mi hic? 32 ram + i9 + SSD (oldugunu varsayiyorum) bilgisayarin vscode npm docker vs. hic bir sekilde kasmamasi lazim. ben olsam sorunu cozmeyi denerdim. fan falan tozlu oldugu icin CPU throttle ediyor olabilir mi?


  • robokot  (27.08.21 16:52:27 ~ 16:54:48) 
İşlemciyi sömüren bir eklenti olabilir (belki vscode eklentisidir), ya da bir yerde sıkıntı var. Kasmaması lazım. Ben temiz kurulum yapıp tekrar denerdim.

2016'da WebStorm'da bir eklentinin sürekli %100 işlemci kullanmaya çalışması sebebiyle aynı sorunu yaşamıştım, eklentiyi kaldırınca düzelmişti.
  • hayirsiz  (27.08.21 17:12:49 ~ 17:14:43) 
Big Sur yüzünden olabilir, bir sürü arkadaştan duydum bunu.

Dock kullanıyorsanız onun firmware'ı ile ilgili bir sorun var, Catalina'ya dönerseniz sorun olmuyor.

Bir de belki fan tozlanmıştır, içini açtırıp temizletin bi. Isınma sorunundan dolayı yavaşlıyorsa bu da çözüm olabilir.
  • plutongezegendegilmi  (27.08.21 17:48:20) 
Elmaları bilmiyorum ama eşime dümdüz Razer Blade 15 inç 1660ti'li i7'li cihaz aldım 2020 model gayet memnun.

Eğer Windows gaming laptopta kalite arıyorsan marka Razer. Yok business laptop istiyorsan her halükarda hepsi aynı randımanı verecektir tek fark gürültü veya kasa kalitesi olur zira ekran kartı yoksa çok fazla güç ve ısınma olmayacak.

Kendim Elitebook G3 kullanıyorum ve memnunum. Thinkpad serisi çok iyidir gene.
  • bana kedicik derdi  (28.08.21 10:37:02) 
Windows'un dosya sistemiyle mi ilgili bilmiyorum ama Docker çok problem çıkarmıştı bana windows üzerinde. linux'ta su gibi akıyor şimdi. windows+linux dual boot tavsiye ederim yeni alacağın makinada.


  • IncredibleMau  (28.08.21 10:51:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.