[]

kas gelişimi/hatam nerede

sene başında PT'ye gitmeye başladım, fakat kapanışlar oldu yasaklar oldu derken ilk 48 saat ağustos ayında tamamlandı. bu süreçte başta 5 kilo verip sonra yavaş yavaş o 5 kiloyu geri aldım.

ölçümlerde gelişime baktığımda kol, göğüs ve bel bölgesinde hızlı bir gelişim oldu.

şu an ikinci set 48 saati almaya başladım ve dün yeni bir ölçüm yapıldı. haziran ayında yapılan ölçümden neredeyse hiç oynama yok olan da 1cm'lik bir artış var. 2 aydır düzenli olarak haftanın 3 günü gidiyoruz. 2 gün kas antrenmanı 1 gün bacak ve kardiyo olarak devam ediyoruz. kas antrenmanı sonrası protein tozu içiyorum.

beslenmem ise IF programı uyguluyorum kilo verebilmek adına. öğlen yemeği işyerinde ne çıkarsa, bazen yoğurt salata çorba, bazen tavuk bazen et. fakat tabii iş yerinde bunlar 50 gram falan olarak servis ediliyor. akşamları ise tavuk/köfte/et/balık yanına salata. bazı günler çok üşenince sadece salata ile geçiştirebiliyorum.

gelişimimin bu kadar yavaşlamış olması normal mi? beslenmede değiştirmem gereken bir durum var mı? gitmeyen bir göbek ile ben nerede yanlış yapıyorum ?

yar bana bir vöcooat.

not: boy 177 kilo 76

not2:
28
8 saat
canım ben çileden yeni çıktım nereye geleyim ?
onu yazdım üstte

 
Sen kas geliştirme adına bir şey yapmıyorsun ki. Misal toplam aldığın kalori 3000 üstü mü, değilse bir şey konuşmayalım. Yani işyerinde şu çıkıyor akşam tavuk yanında salata yiyorumla olmaz bu iş. Toplam kalorini hesaplayacaksın proteini karbonhidratı yağı hesaplayacaksın kendine düzgün bi program çıkarıp çalışacaksın. Bunlar yoksa bir şey gelişmez. Ayrıca hem kas gelişimi istiyorsun hem de kilo kaybetmek için if yapıyorum diyorsun birbiriyle çelişen iki farklı hedef.


  • Zaman Tamircisi  (27.08.21 11:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.