[]

Deneme sürecinde işten ayrılmak (soru düzeltildi)

Deneme sürecinde işten ayrılmak istiyorum. Bunun garip bir yanı yok, deneme süreci bunun için var(1 ay) ama şöyle bir durum var. Ben işe girdikten sonra öğrendim ki beni çıkacak birinin yerine alacaklarmış. İşler anlatıldı edildi fakat iki sebeple işi beğenmedim. Birincisi çok da yüksek istemediğim maaşı birazcık kırdı patron. Halbuki evrakları getir dedikten sonra ben ilk teklifimi kabul ettiğini sanıp 3-4 gün evraklarla uğraştım (il dışındaki firmalardan çalışma belgesi falan topladım)

Daha sonra iş ciddi anlamda angarya çıktı ve bu maaşa çok daha rahat işler var olduğu için soğudum.

Diğer sebep ise işe girdikten 1 hafta sonra bir kurs (5 aylık) işi çıktı ve işle yürümeyecek.

Bu arada firma bu 1 aylık denemede sigorta da yapmıyor 1 yıllık sözleşmeden sonra sigortayı yapıyormuş.

Fakat beni düşündüren iki durum var. Uzun süre işsiz kaldığım için en azından bu 1 aylık süreyi doldurup “ben beğenmedim gidiyorum” deyip 1 aylık maaşı almak(parayla bilgisayar almak için)
Bu süreçte benim 1 ay dolunca diğer eleman da işten çıkacak. Şu an işleri bana anlatıyor, ben patronlara zor işmiş, olur mu bilmiyorum gibi şeyler yaparken onlar işleri iyice ele al her şeyi öğren bir an önce devam ettir işleri kafasındalar.

Adamlara bi yandan “ayıp” ediyormuşum gibi geliyor. Benim yerime belki de çalışacak birini bulabilirlerdi. O zaman ona anlatır işleri aksamazdı. Bu konuda vicdan yapmalı mıyım bilmiyorum. Diğer yandan çocuk zaten çıkacaktı, ya birini bulamasalardı bir şey değişmeyecekti gibi geliyor.

Offf hep böyle durumlarda kalıyorum. 1 hafta sonra çocuk çıkacak. 1 ay dolmadan kendimi düşünmek yerine (1 ay tam maaşı almak için) ben yapamayacağım başka birini bulun mu demeliyim yoksa “1 ay çalış sen ya da biz beğenmezsek işi/çalışmamı yollarımızı ayırırız” demelerini mi kaale almalıyım? Kararsız kaldım.

Not: moderasyonun argo dediği kelime çıkarıldı.

 
Madem cevam etmeyeceğin kesin o halde etik olan şimdi çıkman. Adamlar da eleman çıkana kadar yeni birini bulsun. En azından 1 hafta iş öğrenir.


  • lancelot du lac  (26.08.21 20:07:16) 
Bu arada firma bu 1 aylık denemede sigorta da yapmıyor 1 yıllık sözleşmeden sonra sigortayı yapıyormuş.

Bu bir suç. Hemen çıkın.
  • feel the blanks  (26.08.21 20:19:42) 
abicim sen zaten su an orada calismiyorsun.
Dolayisiyla bir deneme surecin yok evraklari da oylesine vermissin.

Gitmek istemiyorsan yarin gitmemen ve telefonlari acmaman yeterli.
  • divit  (26.08.21 20:57:01) 
Ha ben olsam ay sonuna kadar gider maasimi alir sonra telefonda engellerim hepsini.

Senin su an sirkette basina tugla dusse ne devlet bakar ne isyeri surilere bile sigorta yapiyorlar sana yapmamislar. Bu yuzden her seyi hakediyorlar.
  • divit  (26.08.21 21:02:06) 
@lancelot
etik kısmı çok önemsemiyorum zira anlaştığımız halde tekrar maaş pazarlığı ve sigortayı yapmamaları o kısmı nötrlüyor ama yine de kazık atmış gibi hissetmemek adına diğer söylediğini düşünerek bu soruyu sordum evet.

@divit
evet haklısınız, esasen çalışmıyor gözüküyorum. Bakanlıktan bir belge gelecek 2 ay sonra. Belki de o belge geldikten sonra kontrol birimi için sigortalı gösterecekler. Sigorta yapmadıklarını da edevletten öğrendim zaten. “Biz sigorta yapmıyoruz” demediler.
Bu arada sektör inşaat. Başıma bir şey gelse devlet donlarına kadar alır, bunlar nasıl böyle cesur bilmiyorum.
  • neysene  (26.08.21 23:30:36) 
Hocam, sen orada resmi olarak 1 yıl çalışmıyorsun zaten. Deneme süresi nasıl oluyor anlamadım :) Deneme süresinin işlemeye başlaması için girişini yapmaları lazım. Çık gitsin 1 sene sigorta yatırmayan işyerinden hayır gelmez.


  • jangbogo  (27.08.21 00:26:29) 
Bence kurs başlayana kadar çalış, kurs başladıysa 1 ay dolunca çık. Etik faturaları ödemiyor.


  • noluyo yaa  (27.08.21 00:39:11) 
@jangbong
Bu 1 aylık deneme sürecinde sigorta yapmıyor, 1 yıllık sözleşmeyi imzalayınca yapacak. Bir de adıma başvurulan ve alınacak belge bakanlık ile ilişkili olduğu için belgeyi aldıktan sonra yani 2 ayın sonunda sigorta yapma durumları var. Belge sonrası mecburen yapacaklar zaten

  • neysene  (27.08.21 07:07:52) 
E-devlet seni yanıltmasın, sigorta girişini işe başladığın gün yapsalar bile sisteme 1 ay sonra yansıyor.

Firmalar deneme sürecinde sigorta yaparlar. Laf arasında ilgili departmana bir sor bakalım eğer sgk girişin yapılmadıysa hemen oradan kaç, firma küçük hesaplar yapıyor demektir.
  • kanlakarisikyagmur  (27.08.21 08:16:18 ~ 08:19:47) 
Sgk kaydina bakmak icin edveltte ise giris bildirgesi alani var o sanirim daha cabuk guncelleniyor.

Ya da alo 170 direkt soyler.
  • divit  (27.08.21 13:56:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.