[]

Konuşmayı bitirmek

Nezaketen devam ettirdiğim bi konuşmanın içindeyim ama kabak tadı vermeye başladı. Yıllar önce aynı okuldan merhabamız varsa vardır ben onu da hatırlamıyorum ortak arkadaşlar filan var merhabasına cevap verdim. Şimdi ben normalde kendim için olsa derim ki ya konuşmak istemeyen insan direkt söylemeli böyle geç cevap vermeler görüldü atmalar saçma falan derdim. Ama her zaman öyle yapılmıyormuş ben direkt konuşmak istemiyorum diyemedim simdi yani. Rahatsız eden bi konusma yok günlük sohbet ama hiç sarmadı. Birkaç kere cevapsız biraktim hevesli olan birinin cevap verebilecegi şeylere. Görüldü yedik dedi konuşma bitti diye düşünmüştüm falan dedim. Konuyu asla uzatmiyorum. Açık açık konuşmak istemiyorum demek de kaba geldi sarkıntılık falan yapmıyor.

Sizce napayım kibarca konuşmayı bitirmek için?
Siz nasıl olsun istersiniz dürüstce söylenmesini mi kibarca ilgisizlikle belli edilmesini mi?

 
Biriyle görüşüyorsun, yanlış anlamazsa eğer buna daha fazla devam edemezsin. Keyifli sohbeti için teşekkür falan ediyorsun.


  • IncredibleMau  (26.08.21 13:45:02) 
"şu aralar çok yoğunum, mesajlarına hemen cevap veremezsem kusura bakma" dersin, bir daha da cevap vermezsin yazdıklarına. elinde "çok yoğunum demiştim ya" bahanesi olmuş olur.


  • yemrem  (26.08.21 13:52:44) 
incredible +1
Hayatımda biri var, bu yüzden mesajlaşmaktan hoşlanmıyorum. Teşekkür ederim, hoşçakal.

  • megalomaniac  (26.08.21 13:56:42) 
@incredible, biriyle gorustugunu soylemeden daha fazla konusmak istemedigini soyleyemiyor mu?

"merhaba, sohbetin icin tesekkurler, ancak (cok da ortak paydamiz oldugunu dusunmuyorum ve) iletisimimizi surdurmek istemiyorum. kendine iyi bak!" gibi bir sey de diyebilirsin bence.
  • federer  (26.08.21 13:57:10) 
merhaba, şu ana kadar ki sohbetimiz için teşekkür ederim ama bu sohbet benim açımdan ilerlemeyecek. teşekkürler, hoşçakal.

gerekçe yazarsanız onları çürütmeye çalışacak, konu uzayacak, senin geri adım atmadığını görünce de çirkefleşecek, hakaret dahi yiyeceksin. bu nerdeyse hiç şaşmaz. gerekçe sorarsa kendi açımdan gerekçelerim var ve bunları paylaşmak, polemiğe girmek istemiyorum deyip noktayı koymanız lazım.
  • Phoebe  (26.08.21 14:03:03) 
aynı durumdan muzdariptim. sürekli bir-iki kelime ile cevap verdim. sürekli.

evet..
kesinlikle..
doğrudur..

bitti. şükür.
  • sana bir sarki yazdim fernando  (26.08.21 14:03:10) 
@federer, hayır söyleyemiyor. söylenebilir bir şey olsaydı eğer nezaketi gözeten biri bunu zaten söyleyebilirdi. ortak paydanın tespiti için kişilerin birbirlerini asgari ölçüde tanıyor olması gerekir. halbuki sevgili duyuru sahibi merhabasının bile olup olmadığını bilmiyor. demek ki tanışmıyorlar. demek ki sohbeti bitirmek istemesinin sebebi aslında ortak bir şeylerin olmayışı değil. geriye sadece muhtemelen profil fotoğrafı kalıyor ki bu da karşı tarafa fiziksel yetersizliğini yekten yüzüne vurmak olur.

"biriyle görüşüyorum" demek bence en güzel yöntemdir çünkü karşı tarafın flört isteğini aynı zamanda resmi olarak tanıdığını ama şartların bunu ilerletmek için uygun olmadığını söylüyor. etik de bir sınır çiziyor arasına ki yarın ortak bir payda bulmak için yeniden yazıp ısrar edecek gerekçesi kalmasın.
  • IncredibleMau  (26.08.21 14:07:37) 
Ben böyle durumlarda “ telefonum şirket hattı olduğu için çok özel konuşmalara bakamıyorum.” Diyorum. Böylece saçma whatsapp gruplarından falan da ayrıldım


  • suicides underground  (26.08.21 14:12:39) 
@incrediblemau, ortak payda kismini optional olarak yazdim.

sasirdim acikcasi, insanin kendisiyle alakali ozel bir durumunu (mevzubahis olayda iliskim var/yok beyani) soylemeden daha fazla iletisimde kalmak istemedigini soylemesi bu kadar mi zor? turkiye'deki iliskiler/yazismalar ortami duzgunce ve net bir bicimde dile getilmis "hayir, istemiyorum"u cevap kabul etmiyor mu?
  • federer  (26.08.21 14:15:58 ~ 14:17:24) 
@federer, türkiye'ye özel bir şey değil ki bu. ilgini belli ettiğin halde seninle bir süre konuşmayı sürdürmüş, ama bir anda gerekçe sunmadan buna devam etmek istemiyorum diyen biri karşı tarafın cevaplanmamış "neden?" sorusuna kendi vereceği cevaplarla gücendirebilir. mesela buna hakkı olup olmaması değil. kadın canı nasıl istiyorsa o şekilde bitirmekte özgür. ama olay nezaket işte. nezaket de böyle bir şey.


  • IncredibleMau  (26.08.21 14:31:39) 
Bir yerden sorna birakir yazmayi zaten bu sekilde


  • stavro  (26.08.21 14:44:35) 
Federer gibi düşünüyorum. Ilişkim var, işim çok gibi bahanelere gerek yok. Herkes "seninle konuşmak istemiyorum" demeye getiren herhangi bir cümle duyduğunda kırılır, alınır, üzülür. O yüzden yekten söyleyin. Ortak ilgi alanımız yok, bu konular beni beslemiyor, ben enerjimi ve zamanımı kendi ilgilendiklerime ayırmak istiyorum. Bitti gitti.


  • beetlejuice  (26.08.21 14:52:16) 
Kibarca konuşmak istemediğinizi belirtirseniz karşınızdaki kişi eğer hayırdan anlamayan biriyse başınıza bela olacak biliyorsunuz değil mi? Bu ülkede çok az erkek insan gibi konuşmaktan laf anlıyor. Eğer siz konuşmak istemiyorum derseniz sizin hakkınızda ortak arkadaşlarınıza kötü şeyler diyebilir. Benim başıma gelmişti böyle bir şey. En doğrusu çok yoğunum telefona bakamıyorum diyip cevaplamamak.


  • GoodMorningTeacher  (26.08.21 15:04:13) 
Ilişkim var demeyi ben de doğru bulmuyorum eğer ilişkim yoksa. Illa biri olduğu için değil baya ıstemedigim için ilgimi çekmediği için ortak bir sey göremediğim için konuşmak istemiyorum. Hem ilişkim var diyince ben arkadaşca konuşmuştum zaten diye dönebiliyorlar. Aslında ne denirse densin bi karşı argüman geliyor. ilişkim varda sohbet kesin bitiyor o açıdan mantıklı.

Açık açık kibarca konuşmak istemiyorum denildiğinde de bunun burnu havada sen kimsin oluyor. Açık konuşmaya hala açık değiliz bence de+1 hem kırıcı da olabilir.

En iyisi yoğunum işlerim var bakamıyorum demek sanırım. Biraz daha üstelenecek yardim edeyim boş olduğunda cevap verirsin diye ama yapacak bir sey yok...
  • ddenizz  (26.08.21 15:16:55) 
"merhaba, sohbetin icin tesekkurler, ancak (cok da ortak paydamiz oldugunu dusunmuyorum ve) iletisimimizi surdurmek istemiyorum. kendine iyi bak!"

bunu bu sekilde dile getirmek nezaketsizlik mi? anlayamadim. bence degil. parantezdeki mazereti saymazsaniz, gecirilen zaman icin tesekkur, gelecekte gorusulmek istenmedigine dair net bir ifade, ve iyi bir dilek var. akillarda soru isareti de birakmiyor, bunun nesi kabalik?

duzgun bir erkek bunu anlar, "nasil istersen, sana hayatta basarilar" filan der, yoluna devam eder.
herhalde medeniyet beklentim fazla.
  • federer  (26.08.21 15:32:52 ~ 15:33:58) 
Görüldü yapın ama cevap vermeyin. Cevap vermeniz gerekiyorsa da mesajdan 15 gün sonra falan cevap verin. Valla böyle tipler kibarlık yapıp cevap verdikçe daha çok iştahlanıyor. Yani kısacası sallamadığınızı gösterin, böylece kötü veya kırıcı bir cevap vermekten de kurtulmuş olursunuz.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (26.08.21 22:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.