[]

Özel sağlık sigortanızdan genel olarak memnun musunuz?

Birkaç ay önce eşimle beraber iyice de araştırarak özel sağlık sigortası yaptırdık. Ara ara bazı sitelerde insanların sigortadan memnun kalmadıklarını ve sigortalarını iptal ettiklerini görüyorum. Bunun gerekçesi çoğu zaman ciddi bir rahatsızlıkları ortaya çıktığında “siz zaten zamanında şu şu rahatsızlık için hastaneye gitmişsiniz” gibisinden gerekçeler oluyor. Yani başta dosya açılırken bunlar muafiyet listesine eklenmemiş olsa dahi sorun yaratabiliyor deniyor. Bu konularda olumlu-olumsuz deneyiminiz ya da bilginiz var mı?




 
Geçmiş rahatsızlıklar teminat dışıdır. Sigorta yapılırken sağlık geçmişiniz sizden beyan olarak istenir. Beyan etmezseniz ya da sizin için önemli olmadığını düşündüğünüz ya da unuttuğunuz bir hastane kaydınız ile yeni rahatsızlığınız ilişkilendirilir ise sigorta şirketi bunu kapsam dışı tutar.
insanlar sağlık sigortasına ya çok geç başlıyor ya da ciddi sağlık endişeleri taşıyorlarsa başvuruyor. hal böyle olunca da sigortadan memnuniyet azalıyor.
Bir de genel yaklaşım olarak sağlık sigortası özel hastanelerde muayene vs yaptırın diye satın alınmamalı, ciddi sağlık sorunları için sizi koruması için satın alınmalı.
  • erty_ksk  (26.08.21 10:53:56 ~ 10:54:20) 
acil durumlar için sigorta gibi düşündüğümden dolayı memnunum yoksa pratikte muayene için memnun değilim. ancak bu konuya erty'nin yazdıkları gibi yaklaştığımdan dolayı iptal ettirmiyorum. sonuçta adı üstünde sigorta.


  • makarnavodka  (26.08.21 10:58:03) 
Anadolu sigorta ile yaşadığım olay: 2018 yılında sporda sakatlanmıştım ve fizik tedaviye gitmiştim.

2019 yılında ilk ms atağımı geçirdiğim için hastanede yatıp kortizon tedavisi aldım. Anadolu sigorta 2018 yılında da zaten fiziksel rahatsızlığınız olmuş diyip yatışı ödememeye çalıştı..
her iki durumun yaşandığı hastaneden ve doktorlarından iki durumun birbiriyle alakasız olduğuyla ilgili bir rapor aldık, sigortanın doktoruna “ siz nasıl doktorsunuz bu ikisini ayırt edemiyorsunu?” Minvalinde bir konuşma çektik. Sonuç olarak mecburen tüm masrafı ödediler.


Başka şahit olduğum bir olay: kişiye araba çarpıp kaçıyor. Kolu kırılmış yürüyerek hastaneye gelmiş. Sigorta kaza içib tutanak tutulmadığı için ödemeyi yapmıyor. Adam da keşke merdivenden düştüm deseydim falan diyor. Sonuç olarak sigorta ödemeyi üstlenmedi..
  • suicides underground  (26.08.21 14:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.