[]

Elektrik Faturalari

Bu 3 zamanli indirimli bir tarifeleri var. Öğlen pahalı gece ucuz tarifeden kullandirtiyorlar.

Son zamanlara herkese fahiş fatura çıkarıyorlar. Acaba herkes klima açtığı içi öğlen tarifeleri mi daha mı pahalıdan sattılar? Bu yüzden mi böyle yüklü geldi faturalar?

Bazılari aynı elektriği kullanmalarina rağme çok zamlı gelmiş faturalar. Onun nedeni ne olabilir diye sormak istedim?

 
Normal ( ev ) tüketiciler tek zamanlıdır, yüksek faturanın sebebi fazla tüketim. Önceki ayın birim elektrik fiyatı ile bu ayınkini karşılaştırarak görebilirsiniz.


  • syabk  (25.08.21 23:47:59) 
Normal ev tüketicileri sadece tek zamanlı degildir. Dilerse çok zamanlı tarife de kullanabilir. Ama bu olaydan bağımsız her iki tip faturaya da çok geldi deniyor. Kıyas yapmadım ama muhtemelen ya birşeylerin birim fiyatı falan arttı ya da dendiği gibi tüketim artti


  • primetime  (26.08.21 00:16:33) 
geçen seneden beri tüketim çok azaldı. türkiye'de üretim hedefleri planlarına göre enerji santralleri kurulmuştu 2010'larda 2020-2025 için. şimdi %50'si bile kullanılamıyor. haliyle bazı masraflar'da biniyor da biniyor. yanlış hatırlamıyorsam türkiye'nin kurulu gücü 90bin mw ama tüketilen 40-45binlerde. kurulu gücün maliyeti haliyle dağıtılamadığı için masrafı, hane halkına dağılıyor.

klima açtık kapadık gibi ufak konularla anlaşılacak bi konu değil bu hocam
  • avatar is back  (26.08.21 00:36:55) 
Klima asiri elektrik yakiyor taa 90larda bile klima acinca fatura tavan yapardi.
Hem de o donem her odada akkor lamba vardi elektrik ucuzdu.

Simdikiler a+++ yazinca tuketmiyor saniyorlar ama hepsi 2bin watt gucunde.
  • divit  (26.08.21 00:43:09) 
benim peder tek'ten emekli. kayınpederim sedaş'tan. eşimin dayısı da tedaş'tan sakarya müdürü emeklisi. bu üç saydığım kurum aslında aynı şu an, özetle hepsi her dönemi gördü, yetkili abiler. ayda bir kere bir araya geliriz hemen hemen. kurumun içi boşaltılmış, iş bilmez insanlara iş veriliyor diye sürekli konuşurlar. ben buradan izninizle yüksek faturanın sebebinin fazla tüketim diyenlere bir yerimle gülüyorum.

klima indirimli tarife vs gibi durum yok, zam var sadece.

yanlış anlaşılmasın gece indirimli tarife halen var fakat zam; bu açığı kapadı. halen indirimli alabilirsiniz ama o bir bindirimli artık.
  • bisorumvargaliba  (26.08.21 04:24:14) 
Zam var.

Yangında yanan kablo, trafo vs. halka yansıtıldı. Ne kliması :D

edit: twitter.com
  • westblack  (26.08.21 08:56:33 ~ 11:28:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.