[]

Sorum yurtdışı gezileri ile ilgili

Simdi diyelim fransaya gittiniz. Louvre muzesinin kuyrugunu bekkemek ya da eyfel kuyrugunu beklemek cok uzun is degil mi ya. Ya da ne bimim italya da gunes altinda kolezyum sirasi beklemek.

Bu nereden aklima geldi. Turistler gunesin altinda dolmabahce girisinde sira bekliyor. Belki turla gidilmis olsa onlar bir oncelik buluyor ama digerleri bekliyor e baya zaman kaybi olmuyor mu?

2. Sorum , misal barselonaya gittiniz e hadi bi mac izleyelim deseniz şak diye bilet alip giriliyor mu yoksa bu onceden ayarlanan bir sey midir.

Ben mi ben daha cikamadim ama kendim cikinca bu kuyruklar beni korkutuyor.
Ben gunes altinda durabilen biri degilim.

3.sorum cok gezenler gorunce hic beklediginiz gibi cikmayan c9k bilindik seyler neler.
Ornek ben mona lisayi cok buyuk bir tablo biliyordum minnacikmis ona da baya bi uzaktan bakiliyormus. Hayal kirikligi oldu gormeden.

 
1- Kapısında kuyruk olacak kadar büyük müzelerin büyük çoğunluğu online bilet de satıyor, gitmeden önce biletimizi alıyoruz kuyrukta bekleyenlere el sallıyoruz.

2- Büyük takımlarda kombine oranı çok yüksek, genel satışa az bilet çıkıyor. Bilet varsa gidersin.
  • 10032007  (25.08.21 22:02:07) 
valla afedersin ama çok büyük amelelik oluyor. zaten ya ilk defa yurtdışına gidenler ya da 2-3 günlüğe gidenler o kuyruğa giriyorlar (misal ben :D) aynı ülkeye 2-3 defa gidenler sonraki gidişlerde çok daha keyifli geziyorlar. küçük ama gizli cennet gibi dediğimiz yerleri geziyorlar daha anlamlı ve dolu dolu geçiyor zaman.

2- barselona örneğinde haklısın, maça bilet bulmak zor. 1-2 ay önceden alanlar var genelde.

3- ben çok gezmedim ama genelde parise gidenler için çok büyük hayal kırıklığı oluyor deniyor. hatta şöyle bir olay da var boardinginfo.com
  • avatar is back  (25.08.21 22:03:47 ~ 22:04:20) 
1- Yurtdışına gidildiğinde amaç zaten o kadar kilometre gittikten sonra o yapıyı/eseri/müzeyi görebilmek. Sizin amacınız tr dışına ayak basmaksa suriye ya da italya fark etmiyordur. Şahsen tarihi değeri olan şeyler için asla beklemekten gocunmam. Mesela galata kulesine çıkmak için asla bilet beklemem çünkü istanbulun beton menzarası dışında bir şey vaad etmiyor ama louvre için beklerim. O kadar kilometre gelmişim zaten. Ayrıca online satışı oluyor genelde popüler yerlerin

2- Camp nou’da bulundum ama bilet mevzusunu bilmiyorum. Bunu eminim google’lasanız öğrenirsiniz.

3- çin seddi öyle dümdüz yol değilmiş. En azından baş kısımları. Ama hayalkırıklığı demem, gayet güzeldi.
  • helena  (25.08.21 22:04:48 ~ 22:05:57) 
1) biçok müzede online bilet alınca bilet değil giriş sırası bekliyorsun, o da çok uzun sürmüyor. Louvre ve Avrupa'daki birçok popi müzede yıldırıcı sıra beklediğimi hatırlamıyorum. Bir tek vatikan'da beklemiştim 1 saatten fazla, o da benim salaklığım. Tabii müzesine ve şehrine göre hangi saatte, hangi günde ve hangi bilet tipini aldığına göre çok daha kısa sürede girebildiğin oluyor; araştırmak lazım.

Hepsinden öte, zaten orada olma amaçlarından biri o müzeyi görmek olan insanlar için 1 saat beklemek katlanılmayacak bir şey değil.

Maç işi de ülkeye göre değişiyor ama popi takımlara bilet bulmak çok zor. Kimi günler aylar öncesinden bitiyor, çoğu kombine zaten.

Mona lisa'nın boyunun ne önemi var ki, 5x5 olsa ne fark edicek. Piksel piksel görmenin çok özellik getireceği bi tablo değil. Ki ondan daha incelikli bir sürü esere çok yakından bakabiliyorsun çoğu müzede. Evet Mona Lisa çok ünlü olduğu için diğerlerinden farklı olarak yanına yaklaşamıyorsun ama baya bi uzaktan değil, 5m olması lazım. Öte yandan yine louvre'da bulunan 2-3bin yıllık mısır tabletlerine dokunsan dokunursun.

Viyanadaki hundertwasserhaus hayal kırıklığı demeyelim de, fotolarda göründüğünden daha az etkileyici ve "sıradan" gelmişti. Panoramik, iyice inceleyebileceğin bi yer bulamadım etrafta, dibinden bakınca da wow diyememiştim.
  • Bruce  (25.08.21 22:14:10) 
En iyisi onceden arastirmak, biletini almak, hatta online alinca daha ucuz olabiliyor. Ben 2019da la sagrada familia'ya gittim, kapida satis yok diyip almadilar mesela ne sinir olmustum. Ben de tum gunumu Barcelona stadina, Barcelona muzesine ayirmistim. Buyuk takimlara mac bileti zor oluyor, ama karaborsacilar var, cok paran varsa girersin her turlu konser mac farketmez.


  • neverletyougodown  (25.08.21 22:25:55) 
Çok şehir gezdim denemez (Fransa'da yaşadığım için 10-15 tane şehir, barcelona, st petersburg, budapeste, prag, viyana) ama öyle acayip beklediğim yerler olmadı hic. Zaten haftasonu louvre girmeye çalışan biri degilim.

Büyük takimlara karaborsa vs dışında zor. Zaten çoğu bilet satiliyor kombine vs.

Eiffel kulesi. Ben harbiden "gidelim neymiş bu" diye gittim. Baya uzun süre bakıp durdum, açıkçası çok büyük ve demir vs de desen altinda etrafinda bulunmak enteresan. Öyle sanatsal bir özelliği olduğunu sanmıyorum ama beni etkilemisti büyüklüğü.
Versailles sarayi çok sarmamisti. Ama park kisimlari falan saraydan çok hoşuma gitmisti.
  • logisticsmanager  (25.08.21 22:26:28) 
1- evet uzun is. Bazisinin raconunu bilmek gerekiyor. Mesela italyadaki muzelere internetten randevu alman gerektigini bilmezsen butun gun kuyruk beklersin, bunun gibi. Hangi saatte gidecen nereden bilet alacan vs raconunu bilmek lazim. Bazısında fast track biletler oluyor daha fazla odeyip giriyorsun falan. Bazisinda da beklemene değecek yer oluyor bekliyorsun mesela pasa paşa.


2- mac olayindan hic anlamam ama bu tur seylere onceden rez yapman gerekor genelde. Son anda ya olmaz ya da pahalı olur. Ben de gunes altinda beklemekten nefret ederim bu arada.


3- valla hemen hemen Avrupa'daki her yer benim icin böyle diyebilirim.
Illa spesifik noktalar istersen eyfel ve pisa kulesi ilk aklıma gelenler. Hatta genel olarak komple Paris. Paris ne tirt bir yerdir arkadas. Bildigin standart caddeyi bile ünlü etmisler. Sanzelizeymis hay popom. Hepsini tek tek sayamayacam ama gordugum hemen her yer beklentimin altinda kaldı iste. Populer noktalar hep boyle. Insanlar abarta abarta bkunu çıkariyor beklentiyi ucuruyor sonra gidiyirsun fiss.

Butun avrupa dedim ama Romayi ayri tutarım yalniz, Roma gordugum en guzel sehir. Floransa da fena değil.
  • stavro  (25.08.21 23:22:03) 
1- online bilet alinca veya onceden rezervasyon yaptirinca bekleme derdi olmuyor.

2- ben bakmistim ama mesela madrid'de espanyol ve real madrid macina ayni gun bilet vardi ama aydan filan izliyordun maci.

3- en buyuk hayal kirikligim Akropolis olmustu. Efes'in ancak getir goturunu yapar. yazik ki Efes bu kadar bilinmiyor.
  • in vino veritas  (25.08.21 23:32:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.