[]

Bal ile ne yapabiliriz?

Evde delice bir miktar bal var. İki kisi kahvaltı yaparak tuketmemiz imkansız. Ne yapabiliriz bununla? Tatli, yemek tarifi falan olabilir bal odaklı?




 
Eşe dosta sat bence.


  • burty  (25.08.21 20:43:39) 
ballı çok fazla tatlı var, şeker yerine de kullanılıyor tariflerde. 'ballı tatlılar' diye bile aratsanız sayısız alternatif çıkar. ben ballı bademli tarifleri çok seviyorum mesela.

yine çin mutfağından yemekler var, özellikle tavuğa yakıştırıyorum.

bi de balınız doğalsa 'acil' tüketmenize gerek yok. bende de çok var yavaş yavaş tüketiyorum kahvaltılarda kaymağın yanında falan. bal doğru şartlarda saklanırsa çook uzun süre dayanıklıdır, biliyorsunuzdur.
  • asisamus  (25.08.21 21:38:01) 
Eski zamanlarda hükümdarlar düşman ülkelerin elçilerinin kellesini kestikten sonra bala koyup gönderirmiş, adam yolda çürüyüp tanınmaz hale gelmesin, düşman hükümdar görünce “aa bu bizim elçi sıddık yauv” desin diye :)

Bu da böyle bir bilgi. Tüketmek dışındaki kullanım yöntemlerinden biri de havasız bırakarak çürümeyi önlemesi :)
  • helena  (25.08.21 22:12:32) 
bence de aceleye gerek yok+1
kışın grip mi oldunuz? veya olacak gibi mi hissettiniz? o zaman hot toddy yapıp içersiniz.
boğazınız için de toz zencefille karıştırıp kaşık kaşık yiyebilirsiniz.
  • MtKrt  (25.08.21 23:14:48) 
Bitirmeye çalışmamızdaki amaç şu ki anne, baba kayınvalide sağolsunlar habire bal veriyorlar ve hayır cevabını da kabul etmiyorlar. Her sene bir öncekinden daha fazla bal var evde. Stok azaltmamız lazım bir şekilde.


  • chavezding  (25.08.21 23:45:59) 
içeceklerde kullanacaksanız şeker niyetine kaynar suya koymayın, kullanılması gereken tam derecesini hatırlamıyorum ama bi araştırın zararlı oluyor kaynar suya koyunca, kanserojen özellik kazanıyor diye biliyoruz. Ayrıca kışın donarsa yani kristalize olursa 45 derece gibi bir sıcaklıkta yavaş yavaş çözdürün, bir daha donmayacaktır. tatlılarda falan da kullanan çok var pankek vb. şeyler de yapılabilir.


  • jorah the andal  (26.08.21 00:53:58) 
Sorunuza cevap değil ama Marmaris tarafından çam balı geliyorsa stok olarak kalması iyi olur. Önümüzdeki senelerde olmayacak:(


  • boyalı kuş  (26.08.21 11:46:59) 
size hediye geliyorsa siz de birilerine hediye verebilirsiniz. bal bozulmaz uygun koşullarda uzun süre saklayabilirsiniz. ayrıca donan balı sıcak suda çözmeyin. donmuş şekilde tüketin. ısıttığınızda faydalı besinler kaybolur.


  • paintov  (26.08.21 12:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.