[]

Kaplanlar kedi boyutunda olsaydı kedi gibi davranır mıydı?

evde beslenir, oyunlar yapar mıydı? ya da tersi. kediler doğada 200 kilo olsaydı kaplan gibi mi davranırdı?




 
kedi kadar olup da vahşi doğada yaşayan hiç evcilleşmemiş kedi türleri var, ya da kedi boyutunda başka hayvanlar da var mirket maymun vs aslan kaplanlar da küçük olsa evcilleşmeyebilirdi kediler kadar


  • freebird5406_2  (25.08.21 20:31:50) 
Kaplanların kedi gibi davrandığı birçok video var internette. Yani evet.


  • kablelvuku  (25.08.21 20:42:18) 
preview.redd.it

Ben evet diyorum
  • hayirsiz  (25.08.21 20:58:27) 
Instagram: blackjaguarwhitetiger


  • suicides underground  (25.08.21 21:22:27) 
kaplanların ev kedisi gibi yetiştirildiği birçok video var. ancak gene de nesillerdir insanla yaşamaya alışmış bir hayvan kadar güvenilir değiller.

anadoluda bizim evcil kedi boyutunda yabani kediler var. dışarıdan tekir gibi görünüyor ve ayırması çok zor. insana yaklaşmaz ve saldırgandır.

saldırganlığın cüsse/kilo ile alakası yok bence.
  • orpheus  (25.08.21 22:07:47) 
ikisi de olmazdi.

Dogal ya da yapay secilim lazim, biz tatli kedileri secip eve aldik bu yuzden oyun yapiyorlar.

Kopekler de isirmayi bilmiyor.

Gercek bir dogal secilim olsaydi sen su anki ev kedisi tipine elini bile suremezdin parcalayip verirdi.

O tatli kaplanlar da yapay secilim urunu. En uysali secip cogaltirsan oyle oluyor.
  • divit  (26.08.21 02:36:23) 
eğitilen kaplanları bir kenara bırakırsak, davranmazdı diyorum.


  • evimin paspasi  (26.08.21 09:15:06) 
Cok guzel soru lan. Simdi ben de dusundum de bence direkt cussesiyle alakali değil ya hayvanin karakteri de ona gore. Kaplani bir anda kucultsek tavri degismezdi, kendi ebadina uygun av bulduğu surece saldirirdi bence.

Ote yandan evde besledigimiz kedi de predator abi en nihayetinde. Sokaga saldigin zaman kus falan avliyor. Bildigin yay gibi firliyor serefsiz.
Ayni sekilde kaplan da baya oynuyor kedi gibi yeri geldiginde. Sadece cok daha guclu. Aslinda boyle bakinca arada pek fark yokmus gibi, o zaman yukarida soyledigimi curutmus gibi oluyorum. Birbirine cok benziyorlar ama biraz karakter farkı var bence. Kedilerin de kendi icinde karakter farki var, British vs cins kediler cok sakin takiliyor mesela.
Yani kaplan ebadi ne olursa olsun kaplan gibi davranacakti diyorum. Kedi de kedi gibi.
  • stavro  (26.08.21 10:40:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.