[]

Koronavirüsten sonra bazı yiyeceklerin tadının tamamen aynı ve çok kötü

olması sorunuyla karşı karşıyayım. Resmen tiksindirici bir kokusu var. Patates, kırmızı et yiyemiyorum. Örneğin domates yiyebiliyorum, hiçbir sorun yok, ancak bahsettiğim gibi haşlanmış patates, kırmızı et vb o kadar kötü kokuyor ki, ağlamak üzereyim.

Mayıs ayında iyileştim, sorun hâlâ devam ediyor.

Bu ölene kadar böyle mi gidecek, yok mu bir çaresi?

 
alakasiz ama hamile olabilir misiniz :)


  • in vino veritas  (25.08.21 20:22:05) 
Bunu birkaç kişiden daha duydum. Ben de kola içemiyorum. Eskiden de çok sevmezdim ama coronadan sonra bulaşık deterjanı gibi geliyor tadi.


  • fraise  (25.08.21 20:26:25) 
henuz caresi bilinmiyor. bazi kisilerde aylar icinde duzeliyor, ama hala duzelmeyenler var, bir gun gelecek mi bilinmiyor.

Covid enfeksiyonun beyinde biraktigi hasar konusunda da az sey biliyoruz simdilik, ama arastiriliyor. Beyin hasari + kokuyu algilayan hucrelerin hasari, ve bunlarin kombinasyonu olabilecegi dusunuluyor.

edition.cnn.com

jamanetwork.com

edit: daha guncel bir makale, lancet: www.thelancet.com(21)00182-4/fulltext?rss=yes

takip edilen bu sorunu yasayan 51 kisiden 49'u 1 sene sonunda iyilesmis. iyilesenlerin yarisi koku / tat alma durumlarinin eskisi kadar iyi olmadigini soyluyor. cok kısıtlı bir ornekleme ama elimizde bunu tedavi edecek bir sey yok simdilik.
  • robokot  (25.08.21 20:31:32 ~ 20:39:53) 
@in vino veritas,

Büyük ihtimalle tarihe geçerim :) Erkeğim.

@fraise

Evet, üstte bahsettiğim gibi bir tat var (kötü filan değil, tiksindirici bir tat), bazı şeylerde tamamen aynı tadı alıyorum, dolayısıyla yiyemiyorum.

@robokot inceleyeyim, teşekkür ederim.
  • hayirsiz  (25.08.21 20:41:09) 
Aynı durumdaydım. Hatta tat koku gittiği zaman bile az çok domatesin tadını alabiliyordum sanki. Tat koku geldi ama çoğu gıda nın tadı eskisi gibi olmadı. En başta da et ve patates, hatta agzım kokuyor falan herhalde diye düşündüm ilk başta. Ama bu durum 11 ay sürdü. Şu an eski haline döndü çok şükür.


  • primetime  (26.08.21 00:30:51) 
bendede ayni durum artı olarak terimin kokusu değişti yanık kokuyor artık cevremdekilerde onayladi


  • mrduck  (26.08.21 08:24:31) 
Duyuruyu 25 Ağustos'ta açmışım, 28 Ekim tarihi itibariyle güncelleme yapıyorum.

Tiksindirici tat ve koku çoğu yiyecekte kayboldu, kendi tatları geldi. Artık haşlanmış patates ve kırmızı et yiyebiliyorum.

@mrduck
Evet, benim de terim öyle kokuyordu, düzelmeye başladı.
  • hayirsiz  (28.10.21 20:46:47 ~ 23:18:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.