[]

Lazanyayi besamel ile mi yoksa peynir ile mi

Yapiyorsunuz? Peynir ise hangi peynir?




 
Katlar arasi ve en uste besamel sonra biraz ustu pisince almadan 10 dk kadar once uzerine kaşar veya mozzarella ustu kızarınca alıyorum


  • apocalipy  (25.08.21 19:16:11) 
beşamel, en üste kaşar +1.


  • asisamus  (25.08.21 20:00:04) 
Katlar arasına rende mozarella ve beşamel sos. En üste sadece beşamel sos. En üstteki sos yer yer kahverengi olunca alıyorum fırından, nefis oluyor.


  • anthemis nobilis  (25.08.21 21:06:17) 
Yok mu hic ricotta kullanan?


  • floydian  (25.08.21 21:19:06) 
Ispanaklı mantarlı lazanyada ricotta mükemmel olur. Kıymalı lazanyaya bir de peynir girerse çok ağır oluyor bence.

Ispanaklı mantarlı yapıyoruz biz evde, az beşamel, bol peynir. Evde ne varsa karıştırıyoruz peyniri, ricotta, kaşar, eski kaşar, mozzarella vs vs. en üste parmesan. Mis.
  • kobuzchu kiz  (25.08.21 22:11:21) 
ben hic besamel kullanmam. kiymali sosu biraz daha sivi (yani bol domates püreli) yapip katlara sadece sos koyup en üst katmana da kiyma + labne veya benzeri bir peynir onun üzerine de rende mozzarella koyuyorum cok güzel oluyor. makarnayi barilla'dan kullaniyorum.


  • mamu  (26.08.21 14:16:51) 
beşamel sosuna küçük bir dil peyniri tiftikleyip atıyorum


  • kablelvuku  (26.08.21 15:07:53) 
mamu +1 beşamel sosunu sevmiyorum, bu yüzden pek kullanmıyorum. Aralara ve üstüne dil peyniri, ricotta, mozerella ve cheddar peynirlerinden olanları karıştırıp kullanıyorum.


  • yeninesiltupcu  (26.08.21 15:48:39) 
Başamel sos o lazanya hamuruna "su böreği" kıvamı vermek için kullanılır. Üstüne koyulan rende peynirler de kızarmış görüntüyü desteklemek içindir. Siz başamel sevmiyorsanız, ya da onu yapacak malzeme yoksa aynı kıvamdaki domates sos da iş görür. Sadece dikkat edin, domates sosun kendine özgü bir asidik hali vardır, onu dengelemek için belki bir çay kaşığı şeker koymanız daha iyi olabilir.
Ricotta rende peynir yerine geçmez. Lazanya kıymalı olursa ricotta kullanmazsınız, ama Lazanyayı mesela ıspanaklı, yeşillikli yaparsanız o yeşillikle birlikte (kıymanın yerine) ricotta güzelce kullanılır.

  • SiyamkedisiZorro  (26.08.21 17:00:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.