[]

Defalarca özgeçmişime bakılmasına rağmen arayan soran yok

Merhaba arkadaşlar,

1-2 aydır şehir içi şehir dışı demeden deli gibi iş başvurusu yapıyorum. İyi olduğunu düşündüğüm de bir önyazı hazırladım ve başvuru yaptığım işler çoğunlukla aynı alanda olduğu için çoğu başvuruya ekliyorum bu önyazıyı. Ne kadar istekli olduğumdan, yeteneklerimden, taşınmanın benim için sorun olmayacağından falan bahsediyorum bu önyazıda. Her neyse bu başvurular sonrasında özgeçmişim çoğunlukla günlük garanti 10 görüntüleme alıyor. Bazen bir günde 2-3 kez bakan birkaç şirket oluyor ama sadece bakıyorlar. Birisi Türkçe diğeri İngilizce olmak üzere 2 tane özgeçmişim var ve 90 günde toplam 150 civarında görüntüleme aldı. Bu benim için rekor denecek bir sayı. Delireceğim artık. Günde en az 2-3 saatimi bunlara ayırıyorum ama bir geri dönüş alamamak canımı sıkıyor. Napıyor bunlar fotoma bakıp gülüyorlar mı "Ehehe enayiye bak! Sen daha çok beklersin!" diye.

Uzun zamandır böyle bir motivasyon yakalayamamıştım ve zaten motivasyonunu kolay kaybeden biriyim. Zaten görüşmeler benim için iyi sonuçlanmıyor ama ona bile hasret kaldım. Bunlar niye aramıyor sizce? Ekran görüntülerine bakarsanız dün ve bugün olmak üzere 2 şirket dörder defa bakmış ama dönen falan yok. Çoğu şehir dışında bakanların ama şehir dışı olmasını dert edip aramıyorlarsa neden bakıp bakıp duruyorlar, dert etmiyorlarsa neden aramıyorlar? İşin kötüsü kendi şehrimde olup böyle yapan yerler de çok. Bunun gibi bir sürü şirket var. En sonunda kafayı kırıp garson olmaktan korkuyorum. Sizce dertleri ne bunların? İş arıyorsanız sizde durum ne? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Not: İş alanı dış ticaret ve lojistik genel olarak.

 
Hocam benim yeni başladığım iş için ilk mülakat davetini iletmek amacıyla aramaları, özgecmisime baktıklarından 2 hafta sonrasıydı.

Bir liste oluşturuyorlar ve sırasıyla arıyorlar. Ik'nın iș yükü, ihtiyacın çok da acil olmaması gibi sebeplerle uzadıkça uzayabiliyor.
  • materyalist imam  (25.08.21 18:49:50) 
Kariyerde görüntülenme sayım 3. Bu bile başarı. Şok oldum.


  • fantastico  (25.08.21 21:20:00) 
Sabırlı olacaksın başka yolu yok maalesef. Bu yaşadığın süreç normal. Bunların çok büyük kaliteli noktanoktalar olduğunu önce kabullenmek gerek. Dostum tarihin en … oluşumu bize denk geldiği için böyle bir problem var. Çünkü saygıları ahlakları bu kadar. Neysek oyuz desek de yeridir. Arkadaşım yabancı, yurtdışında çok vasıflı olmamasına rağmen gelişmiş bir ülkede de olmamasına rağmen işler o kadar sistematik ve net yürüyor ki. Başvuruyu yapar, gördülerse kısa süre içerisinde dönüş, çok kısa süre içerisinde olumlu veya olumsuz yanıt ya da en kötü şimdilik almadık ama bekleyeceksiniz gibi süreci bitiren cümleyle konu kapanıyor. Bizi anlattığımda şoka girdi, yani mesela ona göre cv görüldüyse o hafta içinde araması lazım ötesi yok. Bizde? Ee işte noktanoktalar çok olursa onların oyun alanı oluruz. Cv yi görmesini beklemek ayrı dert, gördükten sonra arar mı ayrı dert arasa mülakat sonucunu öğrenmek ayrı dert. .


  • patos64  (26.08.21 06:22:13) 
@gabe h coud Evet, LinkedIn'de varım ve çok olmasa da başvuru yapıyorum ama oradan şimdiye kadar sadece bir tane yer aradı. Sadece görüntülüyorlar o kadar :D


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (26.08.21 11:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.