Hocam siz daha iyi bilirsiniz yasal tarafını ayrıntısını da geçenlerde bir haber okudum, bir özel okul rekabet kurumuna şikayet edilmiş web sitesinde vs "okul psikologu" ibaresini kullanıyor diye, çünkü MEB yönetmeliğinde yokmuş. Kaldırmak zorunda kalmışlar bir miktar ceza odemisler falan. Dediğim gibi aslını faslını bilemeyeceğim de siz yazınca özellikle belirteyim dedim bilginiz yoksa da araştırın olur ya iş gorusmesinde karşınıza çıkan bir ayrıntı olursa diye.
Olmadığınız gibi görünmeye çalışmayın. Bildiğiniz şeyleri de mütevazı olmak ya da dezavantajli duruma düşmemek adına söylemekten kaçınmayın derim ben. Bunu ukalalik olarak yorumlayacak biriyle görüşüyor olursanız da o kurum dandiktir zaten bir şey kaybetmiş olmazsınız.
Soru-cevap/roprtaj değil de "evet kendinizden bahsedin, kendiniz tanıtın" diye de gidebilirler pekala, ona da hazırlıklı olun.
sonradan zor gelebilecek şeylere eğer durumunuz da müsaitse bir müddet daha iş aramaya hemen tamam demeyin. İş saatleri günleri, ücret konuları... eğitim kurumuymus okul gezisi törenlerinde rolunuz göreviniz vs. bu tür şeyleri kastediyorum.
Anlastiniz ise alindiniz diyelim, ilk ücretiniz orada çalışmaya devam ettiğiniz sürece belirleyici olacak, teklifi kabul ederken onu da hesap edin. Sorup edebileceğiniz kişiler varsa sizin pozisyonunuzdakilere ortalama ne kadar maaş veriliyor öğrenmeye çalışabilirsiniz ayrıca.
Sizin alanınız için de geçerli midir bilmem de özel okulda çalışan öğretmen tanidiklarimdan duyduğum, yazın zaten tatil diye maaş vermeyen okullar varmış, kağıt üzerinde işe giriş çıkış yapıyorlarmış falan. Öyle bir yer gelirse bence kabul etmeyin.
Mümkünse belirli süreli iş sözleşmesi özellikle ilk defa ise girecek olan biri için iyidir. Yapmıyorlarsa yapmazlar zannetmem size göre öyle bir şey oluşturulacağını ama olursa daha iyi olur.
0