[]

Trendyol, hepsiburada, amazon vs saticilara nasil guveniyorsunuz?

Ya ben anlamiyorum, insanlar niye bu siteler uzerinden alisveris yapiyor? Atiyorum market alisverisi mi yapacagim, migros'un carrefour'un sitesine girer bizzat ondan alirim, adam marketci zaten, elektronik mi lazim illa online alacaksam mediamarkt'a, arcelik'e girerim sitesine ordan yap alisverisini. Ne oldugu belli olmayan saticidan alip niye riske atayim kendimi. Ucuz mu satiyor bunlar? Olay ne? Cidden bilmedigimden soruyorum son 2-3 yildir online bir seyler almaya basladim. Bizzat yerinden alirim normalde.




 
pazar yeri güvencesinde oluyor. yanlış gelse bile iade edebiliyorsun.


  • jelly bear  (25.08.21 16:05:30) 
indirim


  • ShadowOfMoon  (25.08.21 16:06:27) 
Satıcıların değerlendirmelerine göre alışveriş yapıyorum. Mesela modem satın alacağım 15-20 tane satıcı var. Hangisinin değerlendirmesi, müşteri yorumu iyiyse o satıcıdan alışveriş yapıyorum. Fotoğraflı yorumda eklenebiliyor, müşterilerin yüklediği kargo, ürün fotoğraflarıda bu seçimimi etkiliyoe. Bir sorun yaşandığında trendyol, hepsiburada ile iletişime geçiyorum, satıcı ile değil.


  • GoodMorningTeacher  (25.08.21 16:07:47) 
Ucuz, satıcıyla aranda kullandığın site var ve bir sıkıntı olursa onlarla muhatap oluyorsun. Birçok firmanın da Trendyol'da mağazaları var, küçük firmanın müşteri hizmetlerine maruz kalacağıma Trendyol'la ya da Amazon'la iletişim kurmayı tercih ediyorum ben. O yüzden bazen kendi siteleri üzerinden satışları olsa bile büyük sitelerden alıyorum yine.

Dün klavye seti aldım, Mediamarkt fiyatı 559 lira, ben n11'den 370 liraya aldım. Niye Mediamarkt'tan alayım ki?
Edit: Bu arada dün aldığım set bir saat önce geldi, şu an kullanıyorum. Çünkü ufak dükkandaki adam siparişimi 2 dakika içinde onayladı, bir saat sonra kargoya vermişti.
  • kobuzchu kiz  (25.08.21 16:10:32 ~ 16:12:09) 
telefon bilgisayar vs direkt amazon hb ile alıyorum da bunu zaten kaç yılda bir yapıyoruz ki? geri kalan ıvır zıvır her neyse direkt sepete ekle geç diyorum. sokaktaki esnaftan farkı yok. çok nadir de olsa gıda alınca firmanın sosyal medya hesaplarını kurcalıyorum o kadar. amazon hb vs her şeyi satmıyorlar mecbur normal satıcılardan alıyorum


  • avatar is back  (25.08.21 16:12:41) 
Guvenmiyoruz zaten, kendisi depodan yollarmiyorsa almiyorum.

Saticiyla basin derde girince arkanda durmuyorlar cunku.

Ama bakiyorsun telefon tutacagi dukkanda 50 lira.
Urfanin koyundeki herif 10 liraya satiyor baska alternatif de yok, basip aliyorum.
  • divit  (25.08.21 16:33:43) 
marketlerde / direk ureticiden alabileceginden cok daha ucuza bulabiliyorsun. kimseye guvenmene gerek yok, kredi kartiyla yaptigim alisveriste en kotu chargeback yapma hakkin var magduriyetini ispatlayip. bu butun siteler icin gecerli.

bahsettigin siteler bir yigin saticidan bir yigin sey sattiklari icin musteri hizmetleri sistemleri daha gelismis ve daha musteri dostu. herkes icin uyguladiklari sabit kurallar var cunku, aracilar.

fiyat arastirmasi yaparsan satin almadan once zaten anlasili mevzu.

online satin aldigim yuzlerce sey icinden 3-5 kere problem yasamisimdir, onda da cozulmeyen bir durum hic olmadi.
  • robokot  (25.08.21 16:47:45) 
amazon / hepsiburada / trendyol bazı kampanyaları ile bazı ürünleri gerçekten çok ucuza verebiliyor. mağazadan satın alan kişi %99 kazıklanıyor bu durumda. mediamarkt mesela çoğu üründe net saplıyor, amazon hep daha ucuz neredeyse. kampanya düşürürsen çok mantıklı yani.

güven konusunda da en azından amazonda sıkıntı yok, gırtlağına çökerim bi sıkıntı olursa. diğerlerini bilmiyorum.
  • roket adam  (25.08.21 17:23:14 ~ 17:23:36) 
trendyolda çok sayıda sahte ürün var. özellikle nike adidas gibi markaların korkunç derecede sahteleri satılıyor. 2 defa başıma geldi iade edene kadar canım çıktı. inanmayan fotoğraflı yorumlara bakabilir. orada insanlar sahte ürünlerin fotoğraflarını koymuşlar. ayrıca adidas diye gönderdiği ayakkabının faturasına adidas yazmıyor uyanıklar. itiraz edince de işi bayağı yokuşa sürüyorlar. trendyol da sahte ürün satan dükkanlarına henüz bir yaptırım uygulamadı onca şikayetimize rağmen.


  • bluemoon22  (25.08.21 17:31:17) 
ben amazon ve turkcell.com.tr kendi satıcı olduğu veya teknosa gibi bilindik satıcılar dışında elektronik veya pahalı bir ürünü kesinlikle almıyorum bu tip pazar yeri sitelerinden.

ıvır zıvır için sorun değil.
  • nuisance  (25.08.21 17:59:45) 
On yıldır, çiçekten klimaya kadar neredeyse her şeyi internetten alıyorum. Alacağım ürünün, mağaza kapasitesiyle sınırlı olmadan, en iyi marka ve modelini bulma, bu marka modelin de en ucuzunu bulma konusunda çok büyük avantajlar sunuyor.

Bugüne kadar çözülememiş hiç bir sorunla karşılaşmadım. Bir gün karşılaşırsam da şimdiye kadar sağlamış olduğum fiyat avantajlarına sayar yine internetten alışverişe devam ederim.
  • Mirket  (25.08.21 18:02:49) 
netten alışverişin birçok avantajı bulunuyor:

- ürünlerin fiziksel mağazaların çoğundan bariz şekilde daha ucuz olması,
- kullanıcı yorumu/deneyimlerine hızlıca ulaşarak, karar verme sürecini kolaylaştırması,
- her şeyin kayıtlı ve takip edilebilir olması,
- ihtiyaç duyulan bir ürünün farklı bir versiyonunu, kullanıcının karşısına çıkararak gerçekte ihtiyaca tam olarak cevap veren ürünleri kullanıcılara keşfettirmesi gibi gibi.

güven meselesi ise gayet basit.

elektronik: bu sitelerin doğrudan kendilerinin satıcı olduğu ürünleri almak.
diğer ürünler: satıcı rating ine bakarak yüksek ratingli satıcıdan ürünü almak.
  • makarnavodka  (25.08.21 18:12:11) 
satıcı/ürün için yorumlar ve puanlamalar üzerinden gidiyorum. önceden çok soğuk bakıyodum ama pek çok ürün için mecbur kaldığımdan dolayı (masaj aleti gibi hediyeler, ssd, grafik tablet vs.) ya nasip deyip sepete atıyorum. ama satıcıyı öncesi bi araştırırsan sorun olmuyor.


  • e mice  (25.08.21 18:16:00) 
cimri, akakçe gibi fiyata göre sıralama yapan sitelerde, dışarıda satış yapan firmalar hep alt sıralarda oluyor. aynı ürüne fazla ücret ödemek mantıklı değil.
yıllardır internet üzerinden, farklı farklı yerlerden alışveriş yapıyorum, şu ana kadar bir sorun yaşamadım. zaten bir sorun olursa, orada burada yorum olarak, isim vererek şikayetimi dile getiririm.
son olarak, internet satışı içerisinde bir rekabet var. bu rekabete dışarıda olsak tanık olamayabiliriz ama internette hepsini aynı anda takip edebildiğimiz için fırsatları önceden görebiliyoruz.
  • silver apple  (25.08.21 18:18:29) 
Daha uygun oluyor. Kolay kolay gidip de mediamarkt teknosadan falan gidip de elektronik almam. Kaziklanmaya gerek yok.

Alisveris yaparken de zerre cekinmeden yapıyorum. Hicbir riske girdigim falan yok. Urunu aliyirum, begenmezsen iade ediyorum. Bir teknosadan arcelikteb alisveris yapmaktan farki yok.

Ben de alışveriş sitelerinden bir şey almaya cekinenleri anlamiyorum asla.
Soyle dusun, bu sitelerde satis yapanlar bu isten para kazanıyor. Bu isin sureklo devam etmesi lazom ki kazansinlar. Dolayısıyla bu adamlar aptal değil, seni beni kazıklarsa satis yapamazlar. Bu sitelerde puanlama var yorumlama var bir suru sey var saticinin dikkatli olmasini mecbur kilan. Adam seni memnun etmeli ki alışverise devam edesin.

Kisacasi gidip ayni urunu daha pahaliya almanın hiçbir mantigi yok.
  • stavro  (25.08.21 20:15:30) 
twitter ne algoritma yapmis ya, adamlar duyurumdan haberdar olup bana bu tweeti gosterdiler bugun iyi mi. O adamlarin hicbirini takip etmiyorum normalde twitter.com


  • freedonia  (26.08.21 12:58:43 ~ 12:59:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.