[]

Korkak bir köpeği kendine alıştırmak

Şimdi efendim,

İşyerime giderken yolda bir sokak köpeği var. Boyut olarak büyükçe bir köpeğin yarısı kadar ama yavru değil. Öyle ufakçana bişey kendisi ama dünyadaki belki de en korkak köpek. Daha aramızda 5 adım varken bile saklanıyor köşe bucak.

Oysa ben ona vitaminler, köpek çubukları filan aldım. İstiyorum ki, onu seveyim. Sokakta da olsa bakımını üstleneyim. Hiç aklımdan çıkmıyor. Ama yaklaşamıyorum bile. Örneğin elimde diğer köpekleri yemek için çıldırdıkları çubuklardan oluyor. Yavaşça yaklaşıyorum, sakin sakin konuşuyorum (sokaktan geçenler kafayı yediğimi filan düşünüyor), eğiliyorum vs. Kokluyor havayı, yiyeceğin kokusunu da alıyor ama gene de yaklaşmıyor. hatta yiyecekleri koyduğumda da onları yemiyor. Orada kalıyor koyduğum tabletler.

Nasıl yapsam da o köpeği kendime alıştırsam. Gerçekten çok seviyorum.

 
zamanında çok tekmelenmiş, taşlanmış demek ki yavrucak. insan gördü mü korkuyor.

elden yemiyorsa da azimle koymaya devam edin. uzaklaşın sonra. yalnızken yesin. yavaş yavaş alışır. bir de çevrede hala taşlayıp tekmeleyen birileri olmadığından emin olun.
  • kibritsuyu  (02.06.10 16:35:48) 
ahhh sen hiç küçük prens okumadın mı?
alıştıracaksın sonra bırakacaksın mahvolacak.
onu saçma sapan yemeklere alıştırma lütfen. özellikle şu hazır, yapay mama ve oyuncaklara. yemek vermek istiyorsan da evinden arttırdığın artıklarını ver. kahvaltından peynir ayır, poğaça ayır.
insanlardan her türlü kötülüğü görmüş olsan sana ne yapsalar güvenirsin, bunu düşün. benim aklıma gelen ilk cevap "rahat bırakılmak" olurdu mesela. üstüme beni sevmek için saldıran bir insandan ben de kaçardım. saldırdın diye demiyorum tabi.

okumadıysan küçük prens'in tilki ile hikayesini oku. ehlileştirme üzerine yazılmış en iyi şeydir. bir de david attenborogh'dan feyz alabilirsin. adam dünyadaki tüm canlılarla dipdibe durabilmiş bir insandır. hiç biri de varlığından rahatsız olmaz. sonra bir de timsah avcısını düşün. hayvanları elliycem diye canından oldu adam. :)

doğru yaklaşım ile çok zaman almaz güvenini kazanmak. :) sen benimkinin ilk halini göreydin. yüzünü görüp anlamamız bile birkaç gün sürdü. sadece elimi sürebilmek için bile bir hafta sabrettim. ki 7/24 birlikteydik. ama bi kere sevgini gördü mü asla peşinden ayrılmaz :P
  • kediebesi  (02.06.10 16:48:19 ~ 16:54:49) 
haftasonu müsait olursanız bir çocuk esirgeme kurumunu ziyaret edin. tavsiyemdir, sizden çok iyi bir abi-abla olur.


  • pain  (02.06.10 18:09:30) 
uzaklaşmıyor da yalnızca bir şeyin arkasına saklanıyorsa yakınlara bir yere oturun.öylece bekleyin.sabırlı olursanız size gelecektir diye düşünüyorum.tabi gelince hemen sarılmaya kalkmayın yine yavaş hareketler yapın.bir de dedikleri doğru,bırakıp gidecekseniz alıştırmayın.


  • grgn  (02.06.10 19:18:18) 
bahsettiğin gibi zayıf bir köpeğin insanlardan korkması onun için çok daha hayırlı.


  • arnold schwarzeneger  (03.06.10 01:23:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.