[]

Tur teknesi nasıl seçilir?

Gittiniz bir tatil beldesine, sahil boyunca tur tekneleri var. Yok işte bizim şöyle müşteri kitlemiz var böyle eğlencemiz var, koylarda şu kadar duruyoruz, şu kadar koy geziyoruz falan hepsi bir şey anlatıyor ama bana hepsi aynı gibi geliyor. Kimi işte konsept yapmış süslemiş falan.

Hiç öyle müşteri kitlesi olayına da inanmıyorum mülteci kampına dönüyor sanki hepsi. Yemek var dedikleri de mangalı yapıp önüne atıyorlar, öyle çok düzenli titiz bir ortam da olmuyordu diye hatırlıyorum.

Aramızda tecrübeliler var mı özellikle nesini soralım? 10-15 tane tekne var burada.

Edit: Yer Didim

 
Google yorumlarına bakıyorum . Düşük puanlıları tercih etmiyorum. Ama üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. Mülteci teknesi olayı mevsimle alakalı. Sakin bir tatil için Eylül ortası tercih edilmelidir.


  • Mistyimage  (25.08.21 13:09:21) 
Daha önce gitmişlerle görüşmek gerekiyor.

Bir de o günkü kitleye bağlı olduğu için biraz şans. Yani tekneciler bile bilmiyor nasıl olacağını.

Gürültü ve curcunada rahat etmiyorsanız bulaşmayın.

Ya da 8-10 kişilik küçük turlar oluyor daha pahalı da olsa. Onları tercih etmeniz gerekiyor.
  • burfak  (25.08.21 13:19:12) 
At hırsızı tipli olmayanlara yaklaşıyoruz ve soruyoruz, müzikli mi? Müzikli abiim şöyle eğlence böyle tantana diyenden kaçıyoruz, müziksiz cevabını alana kadar arıyoruz. Müziksiz ise biniyoruz.


  • habarbey  (25.08.21 13:24:41) 
Kişi sayısına bakarım. Bazı tekneler 70-80 kişiyken bazıları bunun yarısı kadar oluyor. O zaman az olanla giderim. Müzik var mı yok mu diye bakarım. Müzik yayını varsa yokum. Yemekleri sorgularım. Bazıları sadece tavuk verip geçiştiriyor bazıları girişte soruyor tavuk, köfte, balıktan hangisini hazırlayalım diye. Bu da önemli. Tuvaletlerine mümkünse bakın bunu daha önce yapmadım ama bundan sonra bunu da kontrol edeceğim.


  • jamiro  (25.08.21 13:30:35) 
kisi sayisi, muziksiz varsa cocuksuz 18+


  • ala09  (25.08.21 13:35:17) 
Kalktıkları saate yakın limana gidip uzaktan müşteri sayısı ve niteliği incelenebilir.


  • vizivozo  (25.08.21 13:52:51) 
Referanslı olmadığı sürece gitmiyorum ben. 40 tane barzoyla teknede tıkılı kalınca çok tatsız oluyor. Mutlaka tanıdık birilerine sorarım, yoksa gitmem.


  • roket adam  (25.08.21 13:53:13) 
En son yıllar önce Marmaris'te tekne turuna çıkacağımız zaman ertesi gün çıkmak için yer ayırtalım dedik ve akşam vakti belki 20 tekneye girip çıktım baktım ve beğenmedim. en sonunda yorulup netten yorumlara bakayım dedim ve aradığımı buldum. teknede belli bir ücrete sınırsız alkol vs verenleri istemiyordum ve o teknede alkol ayrıca ücretliydi. oturulacak minderler yenilenmiş ve temizdi. teknenin içecek servisi yaptığı tezgahı ve bardakları vs gayet temizdi, wc si temizdi, teknede sadece erkekler değil eşleri de çalışıyor yardımcı oluyorlardı. Bence ne kadar çok koya gittiği önemli değil. Yani genel olarak içime sinecek kadar temiz olmasına dikkat ediyorum ben :)

Marmaris için "blueparadise" teknesini gözüm kapalı tavsiye ederim.

Neresi için tekne turuna çıkmayı düşündüğünüzü yazarsanız, daha önce çıkmış ve memnun kalanlar belki bilgi verebilir diye düşünüyorum.
  • slndbbkdglm  (25.08.21 14:50:15) 
Merhaba, Gözde 2012 teknesinden şaşmayın :) Az biraz müzik var, saçma sapan köpük partileri yok, halay çekenler yok, yemekler gayet güzel, isteyene ek yapıyorlar. Aile işletmesi zaten, çok düzgün insanlar, iki kardeş, eşleri ve çocukları birlikte işletiyorlar. Biz yıllardır hep onlarla gidiyoruz tura. Çoğunlukla da sakin oluyor.


  • opucuk baligi  (25.08.21 17:08:57 ~ 17:10:50) 
Yarebbim 4 paragraf cevap yazıp gönderdim, gitmeden silindi tovbestagfurullah...

Neyse özet geçeyim. Teknelerle çalıştığım yattığım kalktığım oldu.

Müşteri kitlesi: family business teknelerde sap sapa gelen erkek müşterileri kadınlara sarkmasınlar diye iki kat fiyat söyleyerek ayıklama şeklinde yapılıyor.

Çoğu insan eğlence amaçlı geldiği için kişi kapasitesi yüksek teknelerde müzik kaçınılmaz. Bütün tekneler de ayni saatte hareket edip aynı saatte dönüyor. O yüzden rotalar aynı, dolayısıyla birbirine karışan müzik sesleri diger teknelerden illa ki gelir. Ters rota yapan varsa onu tercih edebilirsiniz.

Tekne ortamı pek hijyenik olamıyor. Ya sezonluk eleman ya da denizcilik lisesi stajyeri çocuklar çalıştığı için pek titizlik aramayiniz. Balık (genelde uskumru), kofte ve tavuğa göre az riskli. Sabah halden toptancı geliyor, tekne kalkmadan önce kişi sayısına göre alıyorlar.

Hepsi aynı dediğiniz gibi. Şurda şu kadar duruyoruzun pek bir manası yok. Hepsi aynı şeyi yapıyor çünkü. Süre belli, gittikleri yol belli, verdikleri yemek belli vs.
Müşteri sadece müzik, show, teknenin büyüklüğü, teknenin kıçı, ahşap olup olmamasına göre seçiyor.

Siz sakin bir tur istiyorsanız küçük teknelere bakın burfak'ın dediği gibi.
  • beetlejuice  (25.08.21 18:09:22) 
alkol ücretini sorarım,
kişi sayısını sorarım,
şezlong seçebiliyor muyuz onu sorarım,
tenteli bölmesi var mı? ( sabahtan akşama kadar güneşte yanmak var)
yemekleri kaç çeşit ve neler var sorarım
uğradığı koyları sorarım
kaç mola verdiklerini sorarım
erkek-kız dengesini yada yaşlı- genç dengesini sorarım

not: tr’de özel tutmadığın sürece üç aşağı beş yukarı hepsi aynı şeyleri vadeder.
  • bugisme  (25.08.21 18:36:40) 
Bence çaldıkları müzik türünü sorun. O size gerekli ipucunu verir :)

Göcek'te fransız soft müzikleri ile şahane bir tekne turu yapmıştık. Genellikle aileler vardı ama öyle taşkınlık yapan kimse yoktu.

Çeşme'de veya didim'de ise cıstak cıstak müziklerle beach club tarzında kafa şişirme ile geçmişti.
  • mellifica  (28.08.21 01:42:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.