[]

Üniversitelerin yüz yüze olma durumu, yurtlar vs.

Birkaç ay önce de benzer bir soru sormuştum ama hala durumumuz belli değil.

Kardeşim Marmara'da okuyor. Ne akademik takvim belli ne de eğitimin yüz yüze olup olmayacağı. Tek bildiğimiz, Kasım'a kadar okulun açılması beklenmiyormuş ki yaz okulu sınavları Ekim'in sonunda bitiyormuş zaten.

Kendisi başka bir şehirden İstanbul'a gelip yurtta kalacak ama henüz bir yere kayıt yaptıramadık çünkü online eğitim olması durumunda bir yıllık sözleşmeyi iptal edemiyoruz. Yurtlar da yavaş yavaş dolmaya başlamış, istediği yurtta yer kalmamış ve çok üzgün.

Ne yapsam bilemiyorum. Kayıt yaptırsak okulun durumu belli değil, kayıt yaptırmasak ve eğitim yüz yüze olursa da saçma sapan bir yerde kalmak zorunda kalacak. Ne önerirsiniz? Böyle bir durumda siz ne yapardınız?

 
Herkes yurt kayıtlarını yaptırdı. Geç kalmışsınız, aşı mecbur olacak bu yüzden üniversiteler kapanmaz bence. En azından bir dönem okullar açık olacak gibi işlemleri yaptırmalısınız.


  • diffarentiationation  (25.08.21 12:10:36) 
Şuan açıklayan üniversitelerde en kötü ihtimal bir kısmı online bir kısmı yüz yüze.

Yani marmara'da da en azından bir kısım yüz yüze olur. finaller de yüz yüze olur. Bence yurt ayarlayın. ekimde açılır büyük ihtimalle.

Yaz okulu sınavları Eylül sonu bitiyor.
takvim.marmara.edu.tr
  • ceketimi alip cikcam  (25.08.21 12:38:38 ~ 12:39:14) 
hiçbir yerde belli değil.
bilin bakalım neden?
welcome to turkey diyorum her şey bir kişinin elinde karara bağlanıyor.

ist.da her halukarda yurtlarda,öğrenci apartlarında vs kalacak yer bulunur. daha pahalıya bulunur, uzakta bulunur ama yine de bulunur. istediği yurt gitmiş diye üzülmesin, çünkü mükemmel yurt diye bişey yoktur. ayrıca orada da sene içinde mutlaka yer açılır.

bütçenize göre risk alın derim. dediğim gibi açıkta kalacak değil..
öğretmenevleri gibi kamu yerlerinde de uzun dönem rezervasyon imkanlarını araştırın. dsi, polisevleri vs vs bir sürü yer var. en kötü ihtimal için söylüyorum tabiiki. belki rezervasyon için ekstra para veya çok para istemiyorlardır. bu durumda biraz zaman kazanmış olursunuz vs.
okulun kendi vakıf yurtları var mı? bazı devlet üniv.lerinde oluyor. yarı özel gibi belki marmarada da vardır.
bir de "okuyor" dediğinize göre ara sınıf. arkadaşları ne yapmış? yine geçici bir çözüm olarak bir eve ortak olur?
  • rewlack  (25.08.21 12:39:53) 
Merhaba. Akademiden bildiriyorum. Teorik dersler online, uygulamalilar yuz yuze seyreltilmis sekilde yapilacak. Bu seyreltilmis kisma hangi ogrenciler ne sekilde katilacak henuz belli degil. O yuzden yurt ayarlamanizi yapin. Ama yine de belirsizlik zor is. Sadece derslerin bir kismina katilacak olmak icin sehir degistirmek vs de zor is. Kolay gelsin.


  • nax  (25.08.21 13:01:22) 
ben de akademiden bildiriyorum ve her okul farklı bi karar alıyor. mesela bazı okullar yüz yüze olacak ama şart olarak 2 doz aşı ya da 48 saatte bi pcr isterken bazıları direkt hibrit ılan etti. mesela bizim okul bölümlere bıraktı yüzyüze mi uzaktan mı yoksa hibrit mi olacağına dair kararı, bunu karar vermek adına yakında komite toplantısı olacak.

maalesef okullar kendılerı açıklayana kadar bunu bilmemizin imkanı yok. size tavsiyem en kötü hibrit açılacakmış gibi ev bakmanız çünkü yurtlar için geç kalmışsınız +1
  • e mice  (25.08.21 14:03:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.