[]

Şekerimi nasıl düşüreceğim

önceki duyurumdan sonra önceki gün 246 bugün 302 olarak ölçtüm açlık kan şekerimi. Şimdi ben Cumartesi gününe randevu aldım ama cumartesiye kadar kendim ne yaparak biraz düşürebilirim şekerimi. şekerli şeyler yemiyorum. dün gece 12 gibi çok acıktığım için ceviz yemiştim ondan çıkar mı? meyve yedim bi tek dün öğlen. tatlı hiç yemiyorum.

Napayım da düşsün bu şeker. nalet olsun. :D


 
Bol bol su. Çok bol su. Günde 4 litre falan su için. Kandaki şekeri idrar yoluyla atmaya çalışın böylece.


  • anatomik  (25.08.21 11:39:52) 
Diyete başlayın. Öğünlerinizi düzenleyin. Karbonhidratı azaltın.


  • 1917  (25.08.21 11:42:28) 
Uzman değilim ama sanırım sizin meyve de yememeniz lazım...


  • pispinti  (25.08.21 11:44:40) 
Yeni diyabet tanısı almış birisi olduğunu düşünerek meyve şekeri diye bir şeyin varlığından bahsetmek isterim sana. meyveler de yediğin zaman şekerini yükseltir. ceviz bile yükseltir çünkü karbonhidrat içeren şeylerin hepsi şekerini yükseltiyor. Şekerin biraz egzersizle düşürülebilecek seviyede. Bir yandan da bol su içmeni öneririm ki keton oluşumunun önüne geçebilesin.


  • ckgoneforawhile  (25.08.21 11:50:08) 
Aclik sekeriniz yuksek, düşürmeye çalismanız normal ama tibbi destek almadan kendinize zarar verirsiniz.

Doktorunuz muhtemelen 3 aylik seker tahlili isteyecek sonuca gore tedaviniz basliyacak. Duzenli beslenme kilo dengelemesi vs gerekli gorulurse ilac ve insilun tedavisi ile sekeriniz istenilen seviyeye gelecektir.
  • zanutsas  (25.08.21 11:53:21) 
açlık kan şekeriniz çok yüksek çıkmış (normalde max.120 olmalı). eğer ölçüm yaptığınız cihazda hata yoksa ve doktorunuz da tip-2 diyabet tanısı koyarsa bir kaç tavsiyem var.

- teşhis aldığınızda doktorunuz ilaç reçete edecektir, onu düzenli olarak kullanmaya başlayın.

- ilave şekeri tamamen bırakın. karbonhidrat alımınızı minimuma indirin (ekmek, unlu mamuller, pirinç ve meyve bir süre hiç tüketmemelisiniz). patates vb. karbonhidratlı sebzelerin de tüketimini azaltın.

- glisemik indeks nedir, gıdaların glisemik indeks değerleri nelerdir onları araştırın. internette listeler var. glisemik indeks değeri düşük gıdaları tercih edin. (mesela kirazın glisemik indeks değeri vişnenin yaklaşık 3 katıdır, bu tip benzer besinleri yerine koyarak değeri düşük olanı tüketmeye çalışın)

- tip-2 diyabet kronik bir hastalıktır ve güncel olarak ilaçla tedavi edilmektedir. Ancak tip-2 diyabetten kurtulmanın en etkili yolu beslenmenizi düzenlemek. aralıklı oruç ve düşük karbonhidratlı beslenme çok etkili. dr rengin börekçi var instagram hesabını takip edin, işe yarar ve bilimsel geçerliliği olan bilgiler veriyor bu konuda.

- beslenmenize dikkat edip, her sabah kendi cihazınızla ölçüm yapıp kan şekerinizi takip edin. düzenli doktor kontrollerinizi de yaptırın. ilave olarak spor yapabilirseniz çok daha hızlı iyileşme kaydedersiniz.

_tip-2 diyabet geri döndürülebilir bir hastalıktır. beslenmenin düzenlenmesi ve bunun yaşam tarzı haline gelmesi çok önemli. geçmiş olsun.
  • anthemis nobilis  (25.08.21 11:55:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.