[]

Aile Hekimi Tahlil Sorusu

Günaydın,

Bilmediğimden ve merak ettiğimden soruyorum.

Pandemi öncesinde bir kez diyetisyene gitmiştim ve benden aile hekimine gidip genel tahlil istememi söylemişti. Aile hekimine durumu anlatınca hemen kan alıp tahlili yapmıştı.

Bunun dışında tanıdık bir aile hekimi zamanında gel bir tahlil yapıp değerlerine bakalım demişti ve ufak bir check up yapmıştı.

Eşimin hamilelik sürecinde de özel hastane doktoru bazı tahliller için sadece aile hekimlerinde yapılıyor diyerek yönlendirmişti ve aile hekimi hiç sorun çıkarmadan hemen tahlilleri yaptırmıştı.

Şimdi ben haftaya tekrar bir diyetisyene gitmeyi planlıyorum ve bu sefer gitmeden direk tahlil de yaptırayım diyerek dün sağlık ocağına gittim ama aile hekimim bu sefer yoğunluktan dolayı sadece hamilelere ve kanser hastalarına tahlil yaptıklarını, hastaneye dahiliyeye gitmem gerektiğini falan söyledi ve yapmadı.

Yukarıda da dediğim gibi sadece meraktan soruyorum.. Normalde belli dönemlerde sadece değerlerimi takip edebilmek için bile tahlil hakkım var da dün gittiğim hekim beni başından mı savdı? Yoksa aslında gerçekten gerekirse bu tahliller yapılır da daha öncekiler mi kolaylık sağladı?

Herhangi bir linç ihtimaline karşılık bunun sadece bir merak olduğunu tekrar ediyorum.. Şikayet falan değil bu..

 
Hamilelere zaten şuanda da tahlil yapıyorlarmış o yüzden 3. Olay konu dışı.
2. Olayda doktor kıyak geçmiş.
1. Olay çok yaygın. Ama yine de aile hekiminin inisiyatifinde. Kendi takip etmediği hastalığın/durumun tahlilini yapmak zorunda değil. Ama özel hastaneye muayene olup tahlili aile hekimine yaptırmak oldukça yaygın bi durum.
Ama normalde doktor kendisi gerek gördüğünde gerekli tahlilleri istemekle yükümlü. Senin talep ettiğin tahlilleri yapmak zorunda değil.

Sonuç olarak, aslında normal şartlarda tahlil yaptırırdı büyük ihtimalle, ama yoğunluk olduğu için bu insiyatifi kullanmamış.
  • zimbirik  (25.08.21 11:37:43 ~ 11:41:51) 
Doktor uygun görmediği hiçbir tahlili yapmak zorunda değil. Burda da yoğunluktan yapmak istememiştir. Başından savma diyebiliriz başından savulacak bir durum sizinkisi. :))


  • andlee  (25.08.21 14:17:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.