[]

bir anda düşürülen maaş ve brüt maaşın da düşmesi

Merhaba

sgk dökümünü kontrol ettiğimde 2020'nin 9. ayında brüt maaşımın düştüğünü gördüm. son birkaç ayda bir miktar para alıp bir kısmını da sgk'dan alacaksın şekilnde bir uygulama vardı. burada ne dönmüş olabilir? detayına baktığımda pandemiyle ilgili olduğu yazıyor.

hiçbir işlemde rızam ve bilgim yoktu. eğer bir hukuksuzluk varsa ne yapmam gerekiyor?

 
kısa çalışma ödeneği, bana da oldu ve halen brüte göre düşük görünüyor. Seninki gibi yarıya düşmemiş benim ama gösterilen gün sayısıyla ilgilidir belki.

İşten atılırsak alacağımız paradan yedi aslında işverenler. Biz 15 ay kçö aldık, işsizlik maaşı hayvan gibi erimiştir herhalde ve işin kötüsü seneye işten çıkarılmam söz konusu.

Normalde devlet bu hakkı verdi ama full çalışırken bir kısmını İşkur'a ödetme işi legal değildir belki emin değilim. Normalde kısa çalışmamız gerekiyordu ama o zaman da tam maaş alamazdık.

edit: Bruce iyi demiş, o 28 gün detayını atlamışım ben pardon, direkt ücretsiz izin göstermişler demek. Sgk gününden çalma olayı da emeklilik için fena.
  • nhk ni youkosu  (24.08.21 20:29:07 ~ 20:48:03) 
Cebine giren parada bir değişiklik olmadı anladığım kadarıyla, sonradan buraya bakınca sgk'ya bildirilen tutarda bu düşüşü gördün doğru mu anlıyorum?

9. Ayda kısa çalışmaya almışlar, sonraki aydan itibaren de pandemi sebepli ücretsiz izinli göstermişler. 13 gün çalıştı gösterilmişsin, ücretin de ona göre hesaplanmış.
Tam çalışmış olsaydın(30 gün) maaşın 5205 olurdu, yani birim ücrette bir azalma görünmüyor. Ama 2021'de bir azalma var. Burada gördüğün tutar prime esas kazanç olduğu için çıplak maaş haricinde bonus yol vs varsa onlarda sene başında bi düzenleme yapıldıysa ondan sebepli olabilir.

Hukuksuzluk şöyle var, eğer bu süreçte tam çalıştıysan devlete seni ücretsiz izinde göstermişler, hem senin sgk gününden çalmışlar hem vergi kaçırmışlar. Seni bilgilendirmeden nasıl ücretsiz izinde gösterdiler anlamadım.
  • Bruce  (24.08.21 20:30:58) 
Açılın ik'cıyım. Öncelikle seni bir işyerinden çıkartıp başkasına sokmuşlar. Capste görünmüyor işyeri sicil numarası değiştiyse başka bir işyeri demektir. Hizmet dökümünün açıklamasında işyerinin adı yazar. Muhtemelen devletin verdiği ücretsiz izin desteği ile maaşını tam eski maaşına (3.500 TL) denk gelecek şekilde ayarladılar. 9. Ayda kısa çalışmaya çıkarmışlar. Sonraki aylarda ise pandemi ücretsiz izine çıkarmışlar.

Son olarak kçö ve ücretsiz izinde çalışanın rızası aranmaz. Ancaaak anladığım kadarıyla bu sürelerde tam olarak çalıştın. Burada üçkağıt yapmışlar ve devleti zarara uğratmışlar. Şikayet etmen ve tespiti durumunda devlete haksız yere ödettikleri tutarı devlet şirketten çatır çatır faiziyle geri alır.
  • robin one persie  (24.08.21 22:22:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.