[]

Cafede internete girince hangi sitelere girdiğimi görebilirler mi?

Anladığım kadarıyla slash'tan sonrasını göremiyorlar, mesela

www.twitter.com/tarkan

sitesine girince sadece twitter'a girdiğimi görüyor, gerisini görmüyor? Doğru mu anlamışım?

Bazı cafelerde wifi şifresi olmuyor da, telefona kod geliyor. Bu bir şeyi değiştirir mi?

 
cafenin kendi bilgisayarlarini kullaniyorsan, isterlerse her seyi gorebilirler. kendi makineni / telefonunu kullaniyorsan (sadece networklerini kullaniyorsan) bilgisayarina onlarin sagladigi bir sertifikayi ozel olarak yuklemezsen dedigin gecerli. SSL / TLS ile sifrelenen sitelerde (yukarida kilit ikonu olan) sadece twitter'a girdigin gozukur, baska hic bir seyi goremezler. SSL / TLS olmayan sitelerde ise her sey gozukur (hem cafe sahipleri tarafindan, hem de isterlerse ayni networke bagli butun bilgisayarlar tarafindan). Tum bunlari engellemek istiyorsan (SSL olmayan siteler dahil) - VPN kullanmali. Aylik 4-5 dolara bir server kiralayip SSH tunnel de acilabilir (veya yine VPN olarak kullanilabilir).

ama dedigim gibi, onlarin bilgisayarini kullaniyorsan veya kendi bilgisayarina bir sertifika yukletirlerse hem tam olarak hangi adreslere girdigini hem de arada gecen butun iletisimi (mesajlar, sifreler vs.) gorebilirler, isterlerse.
  • robokot  (24.08.21 15:04:25 ~ 15:11:51) 
Eski bir internet kafe işletmecisiyim. O zamanın teknolojisi ile bile müşterilerin girdiği siteleri ana bilgisayardan hem görüntü hem de text metin olarak görebiliyorduk. Twitter örneği için sayfasına baktığın kişiyi text olarak göremez fakat ekran görüntüsü olarak görebilir.


  • kanlakarisikyagmur  (24.08.21 15:32:53 ~ 15:42:39) 
beyaz yakalı hacker yorumu olarak isterse yani niyeti o yöndeyse yapar ki bu tarz yerlerin internet güvenliği çok zayıf olduğu açıklanmıştır.


  • evimin paspasi  (24.08.21 15:53:13) 
isterse a'dan z'ye tüm trafiğini inceleyebilir.


  • roket adam  (24.08.21 17:03:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.