[]

Lens kullananlara...

Hayatı boyunca istikrarlı şekilde gözlük kullanamamış birisi olarak ilk defa lens kullanmaya niyetlendim ama bu konuda bilgim henüz sıfır.

Lens kullananlardan gelecek her türlü bilgiye açım. Hangi marka alınır, nereden alınır, kullanırken neye dikkat edilir, gece yatarken çıkarmasak olur mu vb vb vb...

Reçetem de ekte bu arada.

 
bu reçeteye gözüne soktuğuna değmez


  • bir soru sorcam  (24.08.21 13:08:36) 
Üşenip elinizi sabunla iyice yıkamadan kesinlikle lens çıkarıp takmayın.

Gözünüze uygun lens marka modelini bulana kadar değiştirin. “Lens böyle çok konforsuz bir şey herhalde” diye düşünüp kötü uyuma sahip lensleri kabullenmeyin.

Göz kuruluğu probleminiz varsa hiç başlamayın ya da suni göz yaşı gibi şeyleri sürekli kullanın.

Lens suyunu çok defa kullanmayın, yenileyin. Elinizde yoksa 2. Kez kullanmanızda çok bir zarar yok tabi.

Gece lensleri çok konforludur ancak çıkartmadan uyudukça göz kuruluğu artıyor.

Solüsyon seçerken şu tablodaki uyuma göre hareket etmeniz iyiğiliğinizedir: encrypted-tbn0.gstatic.com

Gözünüz mikrop kaparsa panik yapmayın. eczaneye gidip sorun, bir antibiyotik damla vereceklerdir.

Alırken lens çapına çok dikkat edin. “Sizin çapınız yok bir büyüğünü verdim” derse bir ayakkabı gibi gözünüzden lens çıkabilir. Büyük olacağına küçük olsun daha iyidir. Tam olanı varsa zaten onu alırsınız.

Alışana kadar 1-2 lens takımı heba olabilir. Ve lensi her başarısız denemenizden sonra tekrar solüsyona batırıp çıkartın, kuru kalmasın. Lense tırnaklarınız uzunsa baskı uygulamayın. Lensi idareliğen normal suyun içine koymayın. Koyduysanız dahi tekrar solüsyona bırakmadan kullanmayın.
  • neysene  (24.08.21 13:21:40) 
15 senedir lens kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ama bu numaraya değil lens gözlük bile takmam :)

illa alacaksanız korkacak bişi yok düzgün lens suyu seçin biotrue kullanıyorum ben bir tane daha çok güzel lens suyu var adını unuttum sonra yazarım lazım olursa. Lens suyunu cogu ınsan onemsemez fakat göz konforunda büyük rol oynar. Sabah takılır akşam yatmadan evvel çıkarılır. lens satan site dolu piyasa ozelden onu da onerebilirim reçetenizi yükleyip sipariş vereceksiniz eve gelecek. ilk başlarda takma çıkarma işi eziyet olabilir.
  • Aşk Adamı  (24.08.21 14:31:09) 
@Eksiduyuruhesabim

Reçetenin üst kısmında "Kontakt Lens Reçetesi" yazıyor. Gözlük ve lens numaraları farklı mı oluyor? Bu doktor ne verdi bana gözlük numarası mı?

Bu arada benim numaramın çok düşük olmaması gerek çünkü baya baya birkaç metre sonrasını bulanık görüyorum. Bu adam yanlış mı yazdı reçeteyi acaba?


Reçetenin tamamı bu şekilde: ibb.co
  • msb  (24.08.21 15:14:43) 
en rahat lens bile gözlükten rahat değil. İlk taktığınızda rahatsız etmiyor ama 8-10 saat sonra göz kuruyor artık. Bir de bunu bir gün yerine her gün yaptığınızda git gide daha rahatsız edici oluyor. Ben şöyle yapıyorum: Günlük lens alıp gözlük takmak istemediğim günlerde takıyorum. Evdeyken gözlük takıyorum. Seyahate, sinemaya vs. gideceksem lens takıyorum o günlük. Ki numaralarınız da küçük bence lense çok heves etmeyin. Günlükler bu bakımdan iyi oluyor aylık lensi her gün takmayınca ziyan olacakmış gibi hissediyor insan bütün ay takıyor aynı lensi.


  • eatpraylaw  (24.08.21 15:55:51) 
@msb
Evet, göz çapı(dia değeri) olması lazım. Sizin 8.8 mesela. Ayakkabı numarası gibi göz çapı var. Lensin eğriliğine göre giyyorsunuz. Ama reçetede bir eksik yok sanırım

  • neysene  (24.08.21 16:19:37 ~ 16:23:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.