[]

Macos php, temiz kurulum

bir projem php 8,
diğeri php 7.4 ile çalışıyor
diğeri ise 7.2 ile çalışıyor.

bunlar arasında dwitch etmek falan bin tane problem. hele ki 8den 7.4e bir türlü düşüremedim.

bana ne önerirsiniz acaba?
öyle bir şey kurayım ki, kafam rahat çatır çatır versionlar arası dolaşayım.
ancak sanırım mevcuttaki her şeyi temizlemem gerek, bunu tamamen temizleidğimi en ufak bir şey kalmadığını falan nasıl emin olabilirim?

 
galiba en temiz yolu projelerini dockerize etmen olacak. yeni başladığın projede de docker conf hangi versiyonda çalışacaksan ona göre düzenlemen gerekecek. böylece herhangi bir versiyon arası switch falan yapmana gerek kalmayacak. hangi projede çalışacaksan dockerini ayağa kaldırıp devam edeceksin. docker ilk build süresi biraz uzun sürer ama kafan rahat çalışacaksın bu sayede.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (24.08.21 11:00:59) 
hala calisiyor mu bilmiyorum ama: github.com

docker bence de daha rahat olur.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (24.08.21 11:25:27 ~ 11:26:14) 
docker ogren, docker cok kafani acarsa vagrant kullan.


  • robokot  (24.08.21 12:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.