[]

zenginlik sorusu

youtu.be

1- şu videoda arkada görülen evler nerededir semt olarak?

2- bu kızın babası ne iş yapıyor olabilir? şirket sahibi ya da bir şirkette ceo falandır diye düşünüyorum.

3- bu kadar para kazanan bir adam para yönetmeyi vs. biliyordur. araba satışını tamamen kıza bırakması çok ilginç değil mi? sonuçta 1.5 milyonda yapılacak pazarlık belki 50-100 bin bandında olacak. bu kadar pahalı bir arabayı satma konusunda babanın kendisinin ön planda olmasını beklerdim. ilginç geldi. alan çocuklar 100 bin fazlasına satarlar 1-2 ay sonra çünkü.

4- bir de çocukların 4 milyon liradan fazla değerde arabaları var. bu kadar büyük bir parayı çok göz önünde kullanmak tehlikeli değil mi bu ülkede? ben olsam bu kadar görünür bir şekilde kullanmazdım sanırım bu parayı.

 
ahahah biraz önce bu video karşıma çıktı izledim.

Semti bilmiyorum ama babası ceo vs. maaşlı biri değildir bence. Maaşla 1.5m biriktiremezsin gibi geliyor bana.(sırf kızının arabası bu, evleri, kendi arabaları falan da vardır hepsi maaşla alınacak şey değil) İnşaatçı, şirket sahibi falan toplu paralar kazanan bir iş lazım bence.

Bir de benim son zamanlarda fark ettiğim şey, biz fakiriz, ülkenin bir kısmı için milyon liralar "elde edilebilir" paralar. Ne bileyim benim ailemin anadoludaki 2 evini satsak anca 1 milyon eder-belki etmez herhalde, millet 1.5 milyona kızına araba alıyor falan. Görünür olması da çok sıkıntı değil yani herkes çevrede bir şekilde görüyor gibi. Bu çocukların işi-arabaları da çevredeki esnafa göre az belki de.

Bu zenginlik mevzuu aklımı kurcalıyor çünkü geçenlerde bir arkadaşım kriptoparalardan kazandığı 25 bin lirayı çekerken gerilmişti çünkü 4 maaşı falan, devlet bir şey der mi diye korkuyor. Ama başka bildiğim biri yüz bin liralar çekip yatırıyor hiç korkmadan falan orantı çok bozuk. Bu al-satçı çocuklar da bir satıştan 10-20-30 bin kazanıyor belki, hatta böyle milyonluk arabada çok daha fazlasını kazanıyorlardır. Düz insan ayda 5-6-8 bin lira için çalışıyor mesela.
  • nhk ni youkosu  (23.08.21 23:37:55 ~ 23:40:43) 
Muhtemelen girisimcidir babasi, kendi isyeri ya da birkac nesildir devam eden bir isletmeleri vardir.

Kiz biraz saf duruyor yalniz muhtemelen babanin servetini eritir.

Kiza araba isini biraz pissin gozu acilsin diye birakmistir.
  • anten  (23.08.21 23:49:51) 
İstanbul’da son 10 yılda öyle bir arsa ve inşaat rantı oldu ki serveti milyonların üzerinde olan binlerce insan vardır muhtemelen. Belirtildiği gibi bunlar onlar için çok büyük paralar değil. Artı parayı sokağa da atmıyor, araba sonuçta.


  • roket adam  (24.08.21 01:26:34) 
sülalemde böyle aileler çok var :d rahatça cevaplayabilirim. öncelikle baba figürü; ticaret, esnaf, galerici ya da müteahhittir. %90 bu gruptandır. aileye xc90 alınmıştır, baba bir süre sürdükten sonra kızın da yaşının gelmesiyle al bir süre sen kullan diye vermiştir, yerine de touareg vs almıştır. benim kuzende de var 19 yaşından beri range rover sportla geziyor kızcağız boyu da zor yetişiyor :D

videoyu izlemedim, muhtemelen satıp ya yerine yarı fiyatı ucuzuna bişey alıp kalanı da özel okula verecek ya da yurtdışına eğitime gidiyordur. ayrıca özellikle şu son 2 senede falan tl çok değer kaybetti. gülebilirsin ama bugünün 1,5 milyonu 10 sene öncenin 150bin tl'si gibi bişey nerdeyse. çok ulaşılabilir bir rakam artık.

edit : üstteki mesaja cevaben ekleyeyim, türkiye'de milyoner sayısı şu an 300binleri geçmiş durumda. 2015'te ise tam 100bin miş.
  • avatar is back  (24.08.21 01:26:51 ~ 01:28:16) 
2 ihtimal var

1) Bu kiz ya da babasi zengin degildir, sadece 10-20 sene once araba(suv,cip tarzi) aldiysa zaten buna ulasmistir.

Etrafimda arabaya iyi para ayiran ama benden daha az kazanan herkesin su an milyonluk arabasi var.
Sebebi tamamen 4 senedir devamli artan otv ve dolar kuru.
Mercedes a,b,c aldi diye dalga gectigimiz elemanlar simdi bizle dalga geciyor.
A serisi 550 bin tl oldu donup yuzune bakmazdik.

2) kiz zengindir ama babasi ceo falan degildir.

Bu 2 elemani da bastan izlersen egea,leon falan kovaliyorlardi. Al sat yaparak bi anda milyonluk oldular.

Maasli islerde calisan herkes fakir iste, oto sanayiye git kaportaci 10 dakikada yapacagi bin liralik isi reddediyor.
Yeminle daha bu hafta basima geldi ondan biliyorum.
Adama 1000 tl para uzatiyorsun almiyor begenmiyor. onu 10 dakikada kazanmaya deger gormuyor.
Boyle bir zenginlik icinde su an esnaf tayfasi.
Mahalle bakkali berberi falan milyonluk adam hepsi.

Ozetle maasin varsa fakirsin kardesim. Bu paralar hayal geliyor ama adam o arabayi 1 senede al satla kazaniyor kizi da 10bin kazik yese umrunda olmaz.

Ha boyle adamlarin kizlari da uyanik olur kazik yemez, 5 lira istesen vermez.
Bunlar hep genetik bilimi.
  • divit  (24.08.21 02:20:20 ~ 02:35:01) 
kız oraya tek başına gelmedi.
babasının şoförü ya da en kötü babasının şirketinde resmi/gayri resmi yüksek miktarda para getir götür işlerine bakan kahya ile geldi. bu kahyalar tüm büyük şirketlerde bulunur. noterden, tapuya oradan belediyeye her yerde şirketin resmi/gayri resmi işlerini takip ederler, prosedürü iyi kötü bilirler. bizim kahya daha yeni mercedes jip satıp porsche aldı patrona. adamın araç alım satımı gibi riskli ne idüğü belirsiz bir sürü adamla kızını muhatap edeceğini hiç sanmıyorum. yüksek ihtimal o kızın da youtube kanalı var.

  • dadasalon  (24.08.21 09:16:50 ~ 09:25:06) 
Evlerin istanbul'da olmama ihtimali yüksek.
İstnbul'daysa ben de öğrenmek isterim.

  • liberal  (24.08.21 09:28:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.