[]

İstanbulda uzaktan çalışmak ama nerede oturmak

İşyeri leventte ama uzaktan çalışıyorum.

3-5 tane arkadaşım var, istinye-maslak-levent-beşiktaş civarında oturuyorlar. Haftada bir falan buluşuyorum. Bazen de buluşamıyorum. Bu yaştan sonra yeni arkadaş edinmek zor. Kiralar da çok yüksek.

Hangisini yapayım:

1) İstanbulda aynı bölgede kalayım, istinye, 4.levent vs civarında kötü bir evde oturayım.

2) İstanbulda uzak bir yerde oturayım. Neresi bilmiyorum ama bir şekilde marmaray ile falan gelirim merkezi yerlere.

3) Başka şehre taşınayım. Mesela yalova. (yalova nasıl bir yer bilmiyorum)

 
3>2>1 diyorum

3.Yalovayı bilemem kafa dinlemelil stressiz ve ekonomik küçük yer olabilir.
Sapanca falan alternatif mesela

2. Olabilir, kuzguncuk. Veya nerede kira uygun ve depremden uzaksa orası.

1. No. En kötü sarıyere taşının. Çünkü deprem. Ayrıca kaos trafik vs.
  • rewlack  (23.08.21 23:00:09) 
Evliysen şile taraflarında villa tarzı evlere bakabilirsin.
Bekardan çok sıkıcı olur şehir merkezi yerlerinden uzaklaşmak. Yani ben olsam merkezi bir yerde otururdum.

  • roket adam  (24.08.21 01:19:09) 
takip


  • stratejisizsiniz  (24.08.21 05:18:41) 
uzaktan çalışma şansı varsa istanbul'dan çıkmak en mantıklısı bence. deprem riski, kalabalık, yüksek kira gibi nedenlerini de sıralarım. eğer haftasonları istanbul'a gidip gelirim diyorsanız yht güzergahında bana en uygun yer eskişehir geliyor.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (24.08.21 08:54:21) 
İstanbul'a ilk taşındığımda 2'yi yaptım ama iş-güç derken ilk 2 yıl İstanbul'da yaşamıyor gibiydim. Ayda 1-2 kere Bakırköy'e, 2-3 ayda bir de eğer yorgunluktan ölmemişsem Taksim'e veya Beşiktaş'a arkadaşlarla buluşmaya gidiyordum.

Bence Cihangir-Gümüşsuyu-Beşiktaş-Ortaköy ve devamında (Harbiye civarı da eklenebilir) oturmadıkça İstanbul'da yaşamanın bir esprisi yok. Oralarda da hem dediğiniz gibi evler çok pahalı hem de eski olduğu için doğru düzgün ev yok.

Ben İstanbul'dan benzer sebeplerle ve deprem nedeniyle kaçtım. Şimdi de ailemi kaçırmaya çalışıyorum.

Bence Marmara'dan mümkün olduğunca uzaklaşmak orta vadede en güzeli.
  • yürümeyin  (24.08.21 08:55:32) 
Valla istanbul dışında yapamam diyordum fakat 2 aydır Ege'deyim, dönmeyi düşünmüyorum belki kışı bile burada geçiririm.

İstanbulda 4.levente yakın oturuyoruz. Konum olarak çok güzel ama genç olmama rağmen o beton betonluğun baydığını fark ettim. Bir de yeni köpek sahiplendim rahat rahat çıkıp gezemiyorsun. E deprem de cabası. Uzaklaşmak mantıklı gayet istanbuldan ama yalovaya falan değil tabii ki.

Bir de maaşlar istanbulda daha yüksek. O yüzden isanbula iş yapıp paraları daha küçük yerlerde yemek daha mantıklı oluyor. Çarşısı ucuz pazarı ucuz esnafı ucuz... E kira verecekseniz onlar ucuz. Giderleri düşürmek lazım.

Ama yok illa istanbulda veya yakın olmalıyız derseniz ben zemini en sağlam yerlerden biri olan çekmeköy taşdelen civarı tavsiye ederim.
  • ananiyimioguz  (24.08.21 09:48:36 ~ 09:49:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.