[]

telefon

ips ekrandansa amoled ekran daha iyi diye okuyorum sürekli. çok fazla farklı telefon kullanmadım. bende s4 vardı uzun süre kullandığım. super amoled diyor ama ekranını sevmedim. iphonelarda ips ekran varmış ancak daha iyi. ips olduğu söylenen ekranlar daha güzel geliyor bana. neden herkes amoled övüyor?

bir de telefonlara baktım min 4 gb ram falan var. ne yapıyor millet bu telefonları? whatsapp, instagram, youtube döngüsünde 1 gb ram bile yetmez mi?


 
iPhone'ların ekranı kendi reklam isimleriyle Liquid Retina, ama her türlü standar IPSlerden değil. IPS/OLED tartışması pcler için yapılabilir belki ama telefonlarda tam siyahı sağlaması bir yana, güç tasarrufu sebepleriyle bile OLEDler baskın.

Yeni iPhone'lar da OLED'e geçecek zaten bugün haberleri vardı.


2. sorunuza gelirsek, Android inanılmaz derecede optimize olmayan bir işletim sistemi ve uygulamaları da öyle. İdeal bir senaryoda bile siz uygulamadan çıkınca kısmen ram'de saklıyor komple çıkmak yerine, böylece geri açtığınızda hem anında geliyor hem de cpu yükü azalmış oluyor; daha az güç harcanmış oluyor.

Şu an 4gb ram'li bir telefon önermem ben. 2017'deki bütçe sınıfı telefonum bile (Redmi Note 4) 4 gb ram'e sahipti. PC'de 8gb ile saçma sapan işler yapabilirken telefonda 8gb ucu ucuna yetiyordu instagram'a youtube'a
  • aguen  (23.08.21 22:13:14) 
bana ipsler daha güzel gibi geliyor. eski bir telefon ama s4'ün amoled mesela. piksel piksel. herhangi bir ips'in hiç öyle piksel piksel değil.

8 gb ram abartı değil mi instagram için? instagram 2012'de de vardı ve o zaman max 2 gb ramli telefonlar vardı. whatsapp, youtube, instagram gibi basit programlar için neden ram'e ihtiyaç var?
  • hknty  (23.08.21 23:11:58) 
ekran tamamen kişinin kendi tercihi. hiç amoled kullanmadım ama ben de abartıldığını düşünüyorum özellikle ips çöp abi amoledden başkasını kullanmam diyen tipler...
ama canlılık ve siyahlar açısından da amoled daha iyidir.

1 gb ram yetmez sadece uygulama olarak düşünme sistem kedndi zaten kullanıyor. o gelişmiş android 11-12 vb sistemlerin çalışması için belli bi miktar ram kendinden gerek zaten. benim telefonum 4 ramli hayli hayli yetiyor. ama bir dahaki telefonum minimum 6 olacak.
  • fff02561  (24.08.21 00:23:54) 
amoled abartı değil. eski ayfonların ips ekranı androidlerdeki ips ekranlardan iyiydi. androidlerdeki ips ekranlarin sorunu canli olmamasi, ne kadar parlakligi acsaniz da karanlik gorunuyor. gunes isiginda hic gorunmeyebilir. ram olayi da sikintili. 8 gb ramim var 2 gb'i kaliyor bana. 1 gb ramli cihaz hic kullanilmaz, iki uygulama acsaniz kasar telefon.


  • aokp  (24.08.21 16:21:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.