[]

Laptop Batarya pillerini ben kendim değiştiremem di mi

içinde 6 tane 18650 var.
bunları devreden söküp, yerine yenilerini taksam oldu bittiye gelir mi?

(git: 1462082) burada eeprom için "devrenin voltajını kesmeden pilleri ayırıp yeni pilleri takacaksın(aslen donanımhaberden alıntıdır)" denmiş.
voltaj kesmeden nasıl olacak. üst üste mi lehimlenecekler

başka aklınıza gelen püf noktası ne var

tşk

 
Birincisi elinde punto aleti olacak. Öyle baglaman lazım pilleri. Eger yoksa havyan ve onunla birlikte lehim teli ve pasta olmalı. Öyle de yaparsın ama çok incelik ister. Pilleri patlatma riski de cabası.
Laptop bataryaları üzerinde bir devre kartı ile beraberdir. Pilleri o devre kartından ayırdığın an devre kartın çöp oluyor. Onun için pilleri sökerken o devre kartına dışarıdan ufak da olsa enerji vermen lazım ki pil baglantılarının koptuğunu anlamasın.
Eliniz bu işlere yatkın değilse ve gerekli ekipmanınız yoksa bence hiç ugraşmayın.
  • limonlu eksi  (23.08.21 20:19:29) 
lion piller yüksek akım üretir. kısa devre veya yanlış bişey yaparsanız (verdiğiniz gerilim pillerin durumundan çok farklı olursa vs) bişeyleri yakabilirsiniz veya pilleri patlatabilirsiniz.

pillerim değişimini destekliyorum ama tecrübeli birinin yapması taraftarıyım. en azından üstteki yorumda denildiği gibi punta aleti şart.

izolasyon için teflon bant

terminaller için shrink tube

mevcut voltajı ölçmek için voltmetre

o gerilimi beslemek için ayarlanabilir güç kaynağı

...
  • sttc  (23.08.21 20:41:40) 
+punta yaptıracağım dışarıda bir yerde
+havya da var son çare olarak
+teflon bant tamam, nereye saracağım :)
+shrink tube yok, mevcut bataryada da yok
+devredeki gerilimi beslemek için eskisini sökmeden, yenisini lehimleyeceğim
kurtarır mı tüm bunlar ne diyorsunuz?
  • comp  (23.08.21 21:57:44) 
şu vidyoya göz atın. hatta tavsiyem bunun gibi biçok vidyoyu izleyip öğrendiklerinizi sentezlemek.
www.youtube.com

şurda da lenovo pili için olur da terminalleri enerjisiz bıraktığınızda BMS in kendini kapatması ardından tekrar nasıl resetleneceğini anlatıyor.
www.youtube.com
  • sttc  (24.08.21 21:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.