[]

letgo ölücüsü

annem buzdolabını letgodan satmış. adamın biri daha yüklediği saniyede yazıp, yaşlı diye ölü fiyata almaya ikna etmiş. neyse bunda sorun yok alsın dert değil.

ama olayın üstünden üç hafta geçmesine rağmen dünden beri annemi arıyormuş, bana bozuk dolap verdin ben sana güvendim diye. dolabı vermiyor ama parayı istiyor. annemi biraz da tehdit etmiş üstü kapalı. kadın da korkmus evi biliyor ya bir sey yaparsa diye.

dolap üç dört yıllık tertemiz dolap bu arada hiçbir sorunu yok, satılana kadar kullanıyordu. zaten hesabında bizim sattığımız fiyatın üç katına koyup satmış görünüyor ağustos başında. yalan yani dedikleri.

neyse bu adama ne yapabiliriz biz? nasıl kurtulabiliriz?

aradım insan gibi sorunu çözmeye çalıştım ama ciddiye bile almadı.

 
sert yapacaksın. insan değil ki insan gibi çözesin. bi bok yapamaz polisi ararım de. sattığın ispatı olan görselleri de kaydet sakla.


  • jelly bear  (23.08.21 18:03:53) 
ortada bir sorun yok, adam sorunlu

engelle geç, kapıya gelme durumu olursa polisi araması yeterli

yaparlar mı bilmem ama annen karakola gidip derdini söylese belki bi polis amiri de adamın derdini sorar
  • bir soru sorcam  (23.08.21 18:31:12) 
Anneniz yasli oldugundan gerekirse bir karakola gitsin komisere rica etsin adami komiser arasin. Sorun ne teyze bize geldi ben de bir dinliyim fln desin. Direk geri yapacaktir. Anneniz rica etsin kirmazlar sanirim


  • oscar  (23.08.21 18:46:24) 
yaşlı kadının yumuşak başlılığını kullanmak ve donu dolandırmak suretiyle eşyayı ederinden çok azına satın almaya ikna ederek 3 katına sattığı için nitelikli dolandırıcılık yaptığını adama söyleyip gerekli kişilerle yasal işlemleri başlatacağınızı söylemeniz işe yarar mıydı acaba? ya da bir avukata aratsanız? ya da biri avukat gibi arasa? fikir sadece..


  • jeanluc  (23.08.21 18:56:26) 
Yalnız bu ölücülük olmuyor. Dolandırıcılığa ve zorbalığa giriyor.


  • vizivozo  (23.08.21 19:04:45) 
Ben bu yüzden tel no vermiyorum. Israrla tel no istiyorlar, hayır diyorum. Lokasyon belli, istediğiniz saatte gelip alın diyecektiniz. Polise şikayet edin.


  • roe  (23.08.21 19:51:27) 
Anneniz karakola gitsin rica etsin +1, adamı ararlar ve konuyu çözerler. Uğraşmak isterseniz dava da edebilirsiniz, adam resmen zorbalık yapıyor şu an.

Sakın para filan vermeyin, bunu alışkanlık haline getirip sık sık kapıya dayanmayacağı ne malum?

Bir avukattan da rica edebilirsiniz telefon etmesini, şu an işlediği suçları sayar ve devam edecekse dosyayı açacağını söyler.

Aslında annenizden farklı herhangi biri bile arayıp "ne diyon la" dese konu çözülebilir.
  • John Bloor  (24.08.21 10:20:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.