[]

kelebekler vadisi ve kabak koyu - 2

böyle bi soru sormuştum şimdi ikincisi geldi. (git: 1489722)

buralarda deniz nasıl? yani plajdan yürüyerek girebiliyoruz di mi? mesela kaş pek böyle değil gibi merdivenle filan inip doğrudan yüzmen gerekiyor filan. çabuk derinleşiyor mu? taş mı denizin içi, deniz ayakkabası gerekir mi?


 
Kelebekler vadisine yürüyerek giriş için ipli yerlerden tutunarak falan geçiyorsunuz, 2-3 sene önce ben gittiğimde 30dk civarı sürmüştü sanırım. Çabuk derinleşiyordu, taşlı mıydı hatırlamıyorum


  • Coyote  (23.08.21 00:17:43) 
ipli yerler derken tepeden inmek için filan mı diyosun? yani zaten sahildeyken denize yürüyerek girmek için öyle bişeye ihtiyaç yoktur herhalde, ben onu soruyorum.


  • duyuru  (23.08.21 00:19:45 ~ 00:23:07) 
Evet evet tepeden aşağı inerken,yoksa sahilden denize girmekte bir sorun yok


  • Coyote  (23.08.21 00:20:58) 
Kelebekler vadisi abartilmis bir balondur. Gitmenizi tavsiye bile etmem. Ayrica ici cok taşlık, taşı geçtim kayalık ve deniz kestanesi dolu. Biz son gittigimizde (gecen sene) aşırı dalga vardi, dalgalar resmen bizi kayalarin ustune ustune atti zor toparlandik beynimi patlatiyordum az kalsin. Ölüdeniz bu muymus diyordu annem :))


  • matilda  (23.08.21 00:33:56) 
kabak koyu için konuşuyorum denize yürüyerek girebilirsiniz, sahil var. ama sanıyorum o bölgenin denizi birden derinleşebiliyor. ayrıca evet taşlık, ayakkabı şart değil ama alsanız iyi olur.


  • elorelia  (23.08.21 08:09:57) 
öncekine de cevap vermiştim yine geldim :)

Kelebklerin sahilini bilmiyorum.

Kabakta geniş bir sahil şeridi var, senin kalacağın spottan inen patika yol bu geniş ve uzun sahile çıkıyor. Vadinin sonu düzlük. Düzlüğün sonu sahil gibi düşünebilirsin.

Sahili taş ve kum karışık, bölge bölge değişiyor. denize girdiğin noktadan sonrası hep taş, Ama taşlar keskin değil. Küçük yuvarlak çakıl taşları. basmaya engel taşlar değil. Ben deniz ayakkabısı kullanmıyorum orada.

Çabuk derinleşiyor diyebiliriz. her adımınız bir öncekinden daha derine götürüyor, bunu hissediyorsunuz. suyun başladığı yerden itibaren 2 3 mt de ayağınız yerden kesilir.

Denizi fena değil. Dalgalı olmadığında cam gibi bir su oluyor. Dalga çıkınca turkuaz renkli bir su oluyor. bi sene temmuzda gittiğimde hep dalgalıydı, başka bir sene haziranda ise hep durgundu deniz. Ama hangi pattern de dalga çıkıyor bilemiyorum.
  • zimbirik  (23.08.21 09:22:31 ~ 09:24:39) 
Kelebekler vadisi taşlıktı hatırladığım kadarıyla, deniz ayakkabısı götürseniz iyi olur su da derindi ama temizdi.

Kabak koyunun yolu kötü, en son gittiğimde tek ve görece pahalı bir mekan vardı. Deniz de çok dalgalıydı, ben Karadeniz'de öyle dalga görmedim dövdü bizi resmen dalgalar ve toplamda yarım saat yüzmemişimdir iki günde. Asıl abartılmış balon Kabak bana kalırsa :)

Gençler rahatça "takılabildikleri" için seviyor bence. 30+ iseniz gitmeseniz de olur.
  • chicha_v2  (23.08.21 11:12:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.