[]

haftada 3-4 veya 5 kez burn içmenin

kısa veya uzun dönemde ne gibi zararları olabilir? 250 ml.

edit: burn enerji içeceği


 
enerji icecegi degil mi burn?
kalp icin zararli bir urun enerji icecegi.
miktar da cok fazla ayrica.
  • Kittie  (22.08.21 20:33:16) 
eskiden haftada 3-4 redbull içiyordum. olumsuz bir tarafını görmedim. sağlıklı diyemeyiz elbette. çok şekerli bir içecek neticede. şu kadar içersen şu kadar zararı var gibi bir matematik yok ama redbull'un üstünde günde 2 adetten fazla içmeyin yazıyordu. haftada 5 tane için şekerin olumsuz etkileri dışında bir olumsuzluk yaşayacağınızı sanmıyorum.


  • himmet dayi  (22.08.21 20:35:09) 
Gectigimiz aylarda bir gunde 1lt icip ölen bir cocugun haberi cikmisti televizyonda. Doktora sormakta fayda var.


  • dedim ben sana  (22.08.21 21:05:24) 
Kanitlanan bir yan etkisini göremedim. Içindeki maddeler ve şeker sebebiyle gün içinde çok fazla icmek tahminen sağlığa yararli olmaz.
Ama aynısı kola, maden suyu ve bir sürü şey için de denebilir.

Kafein olduğu için kafein bağımlılığı olur o bir etki (kahvenin de çayın da ayni etkisi var yani).

Sizin içmeniz oldukça normal. Ama su dışında hiçbir şey içmeyen ve şekerli şeyler asla yemeyen birine göre daha sağlıksız olmanız beklenir
  • logisticsmanager  (22.08.21 21:41:52) 
Şöyle düşünmek lazım: Günde 1 litre içtiğinde ölümcül etkileri olan bir ürün herhangi bir yasağa ve uyarıya tabi olmadan satılabilir mi? Enerji içeceği dediğin şey kafein içeriği olan bir içecek, başka bir olayı yok.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (22.08.21 21:45:57 ~ 21:46:24) 
250ml bir tanesinde yaklasik 13-14 tane küp şeker var icindekilerden hesapladigim kadariyla. en temelde onun zarari neyse odur.


  • robokot  (22.08.21 22:46:27) 
içindeki kafein miktarı en fazla 150 mg/l olan bir içecekten bahsediyoruz. 250 ml şişede yaklaşık 38 mg kafein olmuş oluyor. ben antrenmanlarımdan önce yüksek kafeinli kahve (250 mg kafein) tüketiyorum, herhangi bir zararını görmedim aksine faydası var. tabii bir süre sonra kafein toleransı meydana geliyor ve etkisi azalıyor. ara vermek lazım. neyse, konumuz o değil. kafeinin günlük güvenli tüketim sınırı 400-500 mg arası bir şeydi yanlış hatırlamıyorsam. yani içeceğin kalp ile olan ilişkisi fazla kafeinin kalp çarpıntısı, belki kalp krizi yapabilme olasılığından geliyor. haftada 3-5 kez burn içerseniz bir bok olmaz yani. :) olmaz derken ölüm kalım manasında... yoksa sağlıklı bir şey değil tabii ki.


  • motosiklet burclu adam  (23.08.21 02:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.