[]

Şekerimi ölçtüm 450 çıktı

Annemin ölçtüm 110 sonra kendimin ölçtüm 450 çıktı. Annem şeker hastası. Bende de olabilir ama kendimi kötü hissetmiyorum. Ağız kuruluğum oluyor. Ayak parmaklarımda uyuşma oluyor. Acil doktora gitmeli miyim? Ciddi gibi değil mi?




 
Çok büyük ihtimalle şeker hastasısın ve mutlaka doktora gitmelisin. Önce açlık tokluk şekerini düzenli ölçüp bakacaklar. Duruma göre insülin tedavisine başlarlar. Hiç geciktirme, eğer şeker hastası isen ki olmasan bile 450 hiç normal değil acil diyete başlaman lazım.


  • burty  (22.08.21 14:40:57) 
aile hekimine ya da dahiliyeye gidin, açlık ve tokluk şekerinize baktırın onlar gerekeni söyler zaten.


  • my name is ferdinand  (22.08.21 15:18:47) 
gecmis olsun

benzer sureclerden gectim

oncelikle sakin ol

evdeki basit cihazla teshis koymak cok dogru degil. ama o cihazda da kolay kolay 450 gozukmez.

su an ilk etapta doktorla iletisim kuruna kadar sekerli bir sey tuketme
pirinc, patates ve ekmekten uzak dur

aclik, tokluk kan sekeri bilgisine ihtiyac var. onun disinda hba1c degerinin olculmesi gerek. 3 aylik seker ortalaman diyebiliriz bunun icin

sonrasinda tip1 mi yoksa tip2 mi olduguna dair kapsamli testler yapilman gerek
  • foster  (22.08.21 15:32:34) 
Başka zaman tekrar ölçün, bazen o tür aletlerin hata payı olabiliyor.

Yine yüksek seviyelerde çıkarsa ihmal etmeden doktora gitmek lazım tabi.
  • Berck  (22.08.21 15:48:56 ~ 15:49:35) 
cihazlarda hata payi var ama o kadar degil. o aralikta zaten dogru olcemezler muhtemelen max degeri falan veriyordur. gerekirse bir daha olc (ellerinin temiz oldugundan emin ol, yika kurula onceden), ama 450+ cok yuksek, buyuk ihtimal diyabetin var evet. bir daha olctukten sonra acile / aile hekimine bir gorun. insulin ihtiyacin var.


  • robokot  (22.08.21 15:51:05 ~ 15:54:12) 
Evet, uyusmalar vs seker belirtisi. En kisa zamanda dahiliyeye gitmeniz iyi olur.

Bu arada o aletler bozuk da olabiliyor. Ben olcuyordum 90 cikiyordu, hemen sonra olcunce 120 cikiyordu. Halbuki ayni cikmasi lazim. Ama sizinki cok fazla.
  • hlot  (22.08.21 18:38:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.