[]

Hiç araba kullanmamış birisinin ehliyet alması

Ne kadar zor, ne kadar vakit alır?

Şimdiye kadar ehliyet lazım olmadı hiç, o yüzden almadım. Artık araba aldık, bir de bebek bekliyoruz (8 haftalık daha). Bebek gelmeden doktora tezimi bitirmem gerekiyor, ehliyeti de aradan çıkarayım diyorum ama ne kadar vakit / enerji alır? Otomatik alacağım direkt. Teori sınavından çok direksiyon sınavı düşündürüyor hiç başına geçmediğim için ama güveniyorum da kendime.


 
Normal şartlarda teorik dersler, direksiyon dersleri ve ilk sınav iki-üç aylık bir süreç. Ama kursun da hızlı davranıyor olması lazım. Bazı yerler çok sallıyormuş. Güvenilir bir yer bulursunuz, kurs hızlı davranır, siz de ilk sınavdan geçerseniz dediğim gibi maksimum üç ayda elinizde. Geçemezseniz hatırladığım kadarı ile her üç haftada bir tekrar girebilirsiniz direksiyon sınavına. Benim de hiç tecrübem yoktu ve üçüncü de alabildim. Ama manuel benimki. Otomatikte hiç zorlanmazsınız bence. Zaten ilk derste bu vites bu direksiyon deyip trafiğe çıkarıyorlar. Hemen alışırsınız.


  • elorelia  (22.08.21 10:33:54) 
Arkadaşın dedği gibi 2-3 ay ama, sallıyorum 2 hafta sonra gelin derslere başlayalım diyorlar, 1 hafta gidiyorsunuz sonra 2 hafta sonra sınav oluyor. Onu geçtikten 1-2 hafta sonra direksiyona çağırıyorlar. 2-3 ay ama her şeyin arasında 2 hafta zaman var :)

Ben sıfırdan arabaya binip öğrendim. Sürmek falan kolay iş. Gaza bas araba hareketlensin diyorlar. Sonra gidiyorsun. Bi olayı yok
  • avatar is back  (22.08.21 11:19:17) 
Geçen yıl aldım ben de. Mart'ta kaydolmuştum (salgın yüzünden sokağa çıkma yasağıyla falan sınavlar sarktı vs) Eylül'de aldim. Süreç şakır şakır işliyor normalde.

Teori sınavı için biraz trafik, biraz ilkyardım baktım, motor bilgim zaten vardı. Önceki sınavlardan 2 tane çözmek yetti. Hep aynı sorular çıkıyor.

Direksiyon dersi zaten sınavın yapılacağı parkurda veriliyor. Bi zaman sonra gözün kapalı gidiyor oluyorsun. Ama aşırı heyecan gibi aşırı kendine güven de çuvallatıyor. Ölümüne sinyal vermek gerekiyor. Sinyalsiz nefes bile almayacaksın. Sınavlarda bu kadar sinyal kuralına rağmen insanlar nasıl hala vermiyor aklım almıyor. Bi de en ölümcül hata parkta. Dubalara çarparsan yandın çık diyorlar. Gerisi kolay.
  • beetlejuice  (22.08.21 13:07:25) 
Türkiye'deki en kolay sınavlardan biri bu ehliyet almak için girilen sınavlar. Teorik sınavları çok basit yapıyorlar. Direksiyon sınavı içinde kurstaki derslerde size en basitinden öğretiliyor. Eğitim tamamen direksiyon sınavına göre veriliyor. Verilen eğitim trafiğe çıkılmaya uygun bir sürücü eğitimi değil. Çok yüzeysel. Daha ilk derste sizi trafiğe çıkartacaklar. Aslında birkaç saatte işi kapmış olcaksınız.


  • GoodMorningTeacher  (22.08.21 13:21:28) 
sürücü kursuyla konuşursanız teorik dersine sadece denetlemenin olacağı akşam ve ilk yardım eğitiminin verileceği akşam gidersiniz.

Evde kitabı ezberlemeniz hepimizin sağlığı için iyi olur ancak zamanınız dar olduğu için mobil ve online soru çözme uygulamaları ile bir kaç saate rahatça sınavı geçersiniz. Zaten sorular aynısı yada çok benzeri çıkıyor yeterince soru çözüp doğru cevaplarını öğrenirseniz birazda mantık kullanarak rahatça geçersiniz.(bir kaç saat yeterli)

Pratik kısmında ise tamamen sizin yeteneğinize kalmış normalde kursta 10 saat ders görmeniz gerek. Bu süreyi çalışma değil de kafa dağıtmak için iyi bir aktivite olarak görebilirsiniz. Bu 10 saatlik sürede öğrenememeniz için tek neden panik yapmanız. Panik yapmamayı başarırsanız rahatça geçersiniz.

İlk oturduğunuz andan itibaren sinyal alışkanlığını kazanmaya çalışın, kalanlar genelde sinyal yüzünden kalıyor.
  • srjkvon  (22.08.21 16:41:47) 
Eşim (kadın) pedalların adını bile bilmezdi. 3 ayda aldı ehliyeti. Alana kadar çok pratik yaptı ve şu an harika sürüyor.


  • le jeune turc  (23.08.21 00:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.