[]

Kirik dis, dis eti icinde tur atti :)

Oncelikle oyle gozukse de kesinlikle troll bi soru degil :)

Yaklasik 3 hafta once disimin dolgusu dusmustu, sonra temiz tutayim diye icini kurdanla oya oya iyice bosalttim (bu noktada bi aferin isterim). Dis hekimine gidecektim ama biontechin 2.dozunu olmustum, 2 haftada anca antikor uretiyor, bi de hekim ilac verir asiyla ters tepkime verir biraz bekleyim derken dis iyice yamuldu. Disin bi kismi bayagi incelmisti ama elle tutup sallayinca sallanmiyodu. Dedim bu 2 hafta dayanir. Az once baktim bu incelmis kisim dis eti icinde ice dogru donup yamulmus.

Simdi de haftaya kadar hastaneye gidebilecek durumda deglim. Bi haltlar yedim, simdi de gelmis burda size agliyorum ama hastaneye gidene kadar o tarafla yememe ve orayi temiz tutma disinda yapabilecek bir seyim var mi ki? Muhtemelen apse de yapar bu hem kirik hem icerde donmus ama hayirlisi.

Bu dis beni haftaya kadar idare eder mi ya? Simdi film cekilmeden nerden bilelim diyeceksiniz ama bayagi zor durumdayim hastaneye ulasim acisindan, agri sizi yok su an ama. Disi kirilip da yuvasinda donen oldu mu hic acaba :D?

 
annemin dişi. o da aynı şekilde dolgusu düştükten sonra bekledi bekledi bekledi... en sonunda seninki gibi dönmedi ama diş düştü. daha da kötüsü iltihap yaptı ve antibiyotik kullanmasına rağmen uzunca bir süre iltihabı geçiremedi. sen çok şanslısın ki apse yapmamış. ne bahanen var bilmiyorum ama tüm bahaneleri kenara bırakıp bir iki saatini ayır ve apse yapmadan doktora git. yoksa çok çekersin.


  • burty  (22.08.21 00:21:52) 
öncelikle dişin içini kürdanla oya oya boşaltamazsın. muhtemelen o diş dolgunun altında çürümeye devam ediyordu. apse yaparsa çok uğraşırsın. geciktikçe o diş kanal tedavisine doğru ilerleyecek.


  • orpheus  (22.08.21 02:38:43 ~ 02:39:39) 
Endodontiste gostermistim zaten Martta. Kanallik birşey kalmamış çekilecek bu diş onu da biz yapmıyoruz ağız ve çene cerrahisinden kota açtırıp randevu alın deyip başından savmisti devlet hastanesindeki bi hekim. Sonra tam kapanma oldu, yeterlik sınavlarım girdi bilmem ne aşı oldum diye oteledim. Bakalım bı hafta daha dayansa iyi olacak.

Apse yaparsa bu diş ölmüş zaten muhtemelen bu yapmaz ama önündeki arkasındaki diş falan yapar. Neyse bakacaz artık :)
  • warmy  (22.08.21 03:37:46) 
kanallık bir şey kalmayana kadar ağrı yapmaması da garip geldi aslında. çekilecek demişlerse çekilecektir. yerine implant yaptırmak bir seçenek olabilir.

iltihap olmadan hallettirmeye bak yalnız hocam. çünkü sadece diş değil, uzun vadede bütün dolaşım sistemini, özellikle kalp hastalıklarını arttıran problemlere yol açıyor. aman diyeyim.
  • chezidek  (22.08.21 09:06:45) 
apseyi saka saniyorsun herhalde :) o dis apse yaparsa sakir sakir iltihap akitir kendine kanal acar.
Sonra vurduklari anestezi de ise yaramaz bagirta bagirta cekerler.

Sagligini dusunup yaziyoruz adam ozelden sovup engelliyor.
Ne diyeyim allah sifa versin.
  • divit  (22.08.21 16:04:42 ~ 23.08.21 13:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.