[]

Covid istatistikleri

Öncelikle aşı karşıtı değilim tedbir ve mecburiyetten dolayı 2 doz biontech aşımızıda olduk. Ama sıkıntıdan istatistikleri karşılaştırıyorum. 1 sene önceki istatistiklerde aralık 2020 de 20k vaka varken vefat sayısı 200 civarındaymış. Şuanda aynı vaka sayısına eş vefat sayısıda o dönemle aynı görünüyor. E bu kadar aşılamadan sonra bu oranlar düşük olmamalımıydı? Aşı hastalığı engellemez vefat riskini azaltır dediler ama oranlar sanki biraz zıt gidiyor. Yanlış mı değerlendiriyorum yada düşünüyorum. Neyi yanlış değerlendiriyorum düşünceleriniz nedir?




 
Vefat edenlerin asilanma durumunu bilmiyoruz. Virus bir sene oncesine gore daha bulasici durumda. Yani yanlis degerlendiriyorsunuz. Ek olarak asilanmanin yuksek oldugu ulkelere bakarsaniz vefat edenlerin ve hastanede olanlarin cogunlugu asi olmayan insanlar.


  • earthsean  (21.08.21 21:37:27 ~ 21:41:16) 
türkiye istatistiklerini ciddiye almayın lütfen. vefat sayısı asla doğru değildi. belki daha yeni doğrusunu yayınlamaya başladılar. vaka sayısı aynı şekilde. tamamen güvenilmez durumda bu konuda. çin rusya türkiye gibi ülkelerin istatistikleri ciddiye alınmamalı. avrupaya bakın orayla karşılaştırın derim.


  • sipsiyah  (21.08.21 21:54:44) 
ben istatistikleri takip etmiyorum, o sebeple net bşr cevabım yok ancak sorularım var.

bu sene vefat edenlerin aşılı olup olmadığını biliyor muyuz? ve aralık 2020'ye göre insanların tedbir anlamında daha rahat olduğunu söyleyebilir miyiz?
  • south park in kapusonlu uyesi  (21.08.21 21:56:03) 
Ustteki arkadasin dedigi gibi dogru duzgun veri aciklamiyorlar. Vefatlarin, yogun bakimdakilerin, asi durumlarini vs. bilmiyoruz, bilsek de guvenemiyoruz. Bilgi saklayarak, verilerle oynayarak salgin yonetmeye calisiyorlar, haliyle normalde saglik otoritelerine inanacak guvenecek insanlar bile supheye dusuyor.

Asi karsitlariyla mucadele etmek icin de yapilabilecek en berbat seyi yapiyorlar tabi bu arada.
  • jnlbnnn  (21.08.21 22:00:50) 
Geçen yıl bu zamanlarda kapanmalar vardı diye hatırlıyorum, kapanma yok herkes iç içe ve sayılar geçen yılla benzer. Aşı işe yarıyor gibi.


  • syabk  (22.08.21 10:37:04) 
sayılar hiçbir zaman doğru değil. geçen sene de doğru değildi bu sene de. azalırken de yanlış artarken de.


  • bronz böcek  (22.08.21 11:54:43) 
Evet bunu ben de farkettim. Hatta daha ilginci geçen sene Ağustos'ta ölüm sayısının 20-30 civarıyken şu an 200 olması.

Yani geçen sene Ağustos'ta da kapanma yoktu, bugün de yok. Kapanmanın bir işe yarayıp yaramadığı zaten belli değil de, işe yarıyor olsa bile şu anki artışı açıklayamıyor.

Dolayısıyla iki ihtimal var, ya artık millet bıktığı, yeni kapanmaya kolay kolay ikna edemeyecekleri için yüksekten rakam sallıyorlar, ya da aşı bir işe yaramıyor.

Şu an "vefat edenlerin aşılı olup olamaması" alakalı bir konu değil, çünkü geçen sene kimse aşılı değildi, ona rağmen ölüm daha azdı.
  • plutongezegendegilmi  (22.08.21 12:17:41) 
bu işler global değil mi ya.

tamam bizim ülke açıklamıyor da diğer ülkeler bu verileri paylaşıyor mu? bilen varsa söylesin.

ilk zamanlarda her ülke biz iyiyiz imajı vermek için rakamlarla oynamıyor muydu?

geçen seneye kıyasla virüsün varyantlarının çıkması, etkisinin artması gibi faktörler de var.
  • qobel  (22.08.21 13:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.