[]

Youtuber'ların izleyenlere ne gibi etkisi var?

Arkadaşlar merhaba. Doktora tezimde etki araştırması yapıyorum. Youtuber'ların z kuşağı üzerindeki etkisini ölçmek adına bir ölçek geliştiriyorum. Benim merak ettiğim sorular var. Sizin merak ettiğiniz soruları da duymak ve ankete eklemek isterim. Sizce içerik üretenlerin izleyenlerde hangi konularda etkisi oluyordur? mesala siz bir izleyici olarak düzenli youtube içeriği oluşturan kişilerden etkilenip hayatınıza etki edecek bir durum oldu mu?




 
tanıttıkları bir ürün veya hizmeti sahiden alıyorlar mı? almak için bir çabaları oluyor mu? çalışmak/para biriktirmek/aileyi darlamak gibi...


  • sutlu nescafe  (21.08.21 17:49:19) 
Ben youtube dan gitar çalmayı öğrendim, marty schwartz ve justinguitar videoları sayesinde, müzik teorisi başlangıç konusunda öğrenme açısından bana çok katkıları oldu, kurslar çok pahalı ve müzik konusunda kısır bir şehirde yaşıyordum, hayatıma müzik girdi

Z kuşağı değilim tabi
  • freebird5406_2  (21.08.21 17:50:05 ~ 17:53:20) 
Ben z kuşağı değilim, amatör olta balıkçılığına merak salmıştım. Youtuberlar olmasa bu işi en başında bırakırdım.

Geçen telefonumun ekranı kırıldı. Tamir için 500 lira para istediler. 230 liraya ekranı kendim aldım ve youtubedan izleyerek kendim tamir ettim.

Aklıma ankete ekleyecek bir soru gelmedi.
  • burty  (21.08.21 17:54:56) 
İçerik üretinlerin takipçi sayısına etki söz konusu sanırım Z kuşağı üzerinde ki bu kuşak için içerik ya da bilgiden çok o ana hitap eden anlık ihtiyaç ve alışkanlıkların yanı sıra görsellik daha ön planda. Tarih gibi temel bilgiye sahip olmadıklarından youtuber abi ya da ablalar tarafından yönlendirilmeleri de kolay oluyor. Konular arası muhakemede de sınıfta kalma söz konusu. Gelenekten çok trend hususlar kendileri için daha önemli.

Bölgesel ya da dünya gündemi yorumları ile gelecekte yapılması planan ama tüm dünyaya etki edecek hususları anlatanlar sayesinde hayatta olan bitenlere tv haberlerine biraz daha mesafe ekledim diyebilirim .

Algı.. algı.. tam bir algı mühendisliği söz konusu hemen her alanda .
En büyük düşman ise karşıda savaştığımız değil dost görünüp bizce benimsediklerimiz olabiliyor.
  • Erva  (21.08.21 18:07:40) 
Cok etkisi var. Yotuberlarin tv sunucularindan programcilarindan farki yok aslinda.

Tanittiklari urunler etkili oluyor.
Hayat tarzlari etkiliyor.
Ya da bir konuda detayli icerik uretenler var, spor, beslenme, hobi, seyahat vb. Bunlar da insanlarin aliskanliklarini etkiler
  • anten  (21.08.21 20:23:44) 
youtube'la 2006-2007 civarlarında tanıştım. ne öğrendiysem youtube'dan öğrendim diyebilirim açıkçası. kaynak yapmak, tamirat tadilat, her türlü DIY olayı, örgü örmek; örnekleri sayamam bile.

varlığından haberim olmayan şeyleri bile öğrendim. genel olarak ufuk açmaya yarıyor işte youtube.
  • chezidek  (21.08.21 22:00:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.