[]

Bir araç sorusu daha (Passat Variant)

Bagajı büyük aile arabası alacaktım. 2017 rav4'lere bakıyordum 350binler civarında fiyatları. 4x4 ve yüksek olması avantaj olacaktı ancak o paralara bir sene içinde çıkamam.

2012 model bir passatım vardı. Çok memnundum ama dsg arızası illallah ettirmişti.

Şimdi station wagon aile arabası olduğu için passat variant'ı düşünüyorum sanki.

200bin-250binli fiyatlara 5-6 yıllık mevcut modelleri var ikinci el temiz.

Yalnız, şu dsg olayı korkutuyor beni. Şanzımancıya 10binlerce tl bayılmak istemiyorum. Aracı istanbul trafiğinde kullanacağım. Dur-kalk olacak çok. Yokuşta dur-kalklar olacak...

Dsg sorunu ileriki yıllarda çözüldü diye tevatür var. Acaba kaç model araçlara bakayım sizce?

Neden passat? Dsg harici çok memnundum. Konfor, genişlik, güvenlik ve yakıt tüketiminden ötürü.

Benzer fiyat bandında geniş bagajlı aile arabası/suv tavsiyelerinize de açığım. (250bin tl civarı)

Not: Manuel vites seçenek değil.

 
bildiğim kadarıyla vw her modele belirli bir şanzıman koymuyor, habire değiştiriyor. örneğin 2014 golf’teki şanzıman ile 2015 golf’teki aynı olmayabiliyor gibi.

o yüzden biraz araştırmanız lazım. beğendiğiniz variant’ın şanzıman kodunu bir şekilde satıcıdan öğrenip nette araştırın, sorunlu bir seri mi, kuru tip mi ıslak mı bakın. bu arada skoda superb de bakılabilir, wagon değil ama bagajı devasa. daha yeni olduğu için belki şanzıman daha sorunsuzdur ama fiyatları bilmiyorum.
  • orient blue  (21.08.21 09:43:20) 
Aynı yaşta Ford Mondeo'da seçenekler arasına girebilir. Özellikle liftback modelleri. Bagaj kapağının camla birlikte açıldığı modeller. Normalde SW Mondeo da derdim ama Türkiye'de var mı, ne kadar var bilemiyorum.


  • heritage  (21.08.21 09:52:49) 
Mondeo önermem. Yakıt konusunda “ne var da bu arabada böyle yakabiliyor?” diye düşündürür.

Dsg sorunlu deyince saldıranlar gelmemiş ona da şaşırıyorum. Dsg nazlı şanzıman.

Sw işin içine girince fiyat yükseliyor ama Mercedes bakardım yada Audi bir ihtimal. Fp arıyorsan temiz Skoda bakardım. Emin olun Passat’ı aratmaz. Aynı hafta hem Passat hem SuperB sürüp, “ne farkı varmış ya aynısı” demiştim. Fiyatlardan çok bir haberim. Tam tavsiye veremiyorum kusura bakmayın.
  • baldan kaymak  (21.08.21 14:24:13) 
Superb ya da octavia bakabilirsiniz (temiz dsg'li), bagaj kapağının arka cam ile gelmesi ve zaten mevcuttaki devasa bagaj hacmi sebebi ile tercih edilebilir.


  • crontabber  (23.08.21 08:22:09 ~ 08:29:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.