[]

Ananenin ölmek üzere olmasi

Ananem çok kötü dostlar kovid iken kalp krizi geçirmiş on gündür koroner yoğun bakımda bir iki gün odaya çıkardılar hatta taburcu edeceklerdi bir gecede rüzgar tersine döndü simdi kendinizi hazırlayın diyorlar. Sabahtan beri gözümde yaş kalmadi. Aylardır uzaktan uzağa görüşüyorduk kovid bulastirmayalim diye bir sarılıp doya doya opemedim 88 yaşında asi da olmadı inatla. Dayimlara, annemlere çok kızıyorum tabi en başta kendime niye zorla da olsa yaptirmadik aşı diye. Aslında Dr lar kovidinin kötü durumda olmadığını ama kalbi ve ciğerlerinin kötü olduğunu söylüyor hiç anlamadım. Değerlerine baktım şimdi epey yüksek bazı değerleri kritik diye not düşülmüş yanina.

Biliyorum hastalık değil hasta var ama böyle yaşlı olupta dönen oldu mu ne olur biri bir umut versin. Entube de değil ona bile gerek yok demişler niye ki? Sanki kotulesince herkesi entube ediyorlar sanıyordum. Biliyorum yaşlı biliyorum Allah sıralı ölüm versin de çocukluğum gidiyor çok tuhaf bir hal içindeyim. İçimi dökmek istedim adet yerini bulsun sorusu da bulamadım.


 
dostum insan bu durumda hep acabada kalıyor ama matematiksel bir şey değil bu, bilme şansın yoktu.

2. doz aşının ertesi günü kalp krizi geçip ölen tanıdığım var bir diğeri ise felç geçirdi.(ailemin yanındayım ve burası 100bin kişilik küçük bir ilçe her şeyden herkesin haberi oluyor) ben de aşı oldum, aşı olmaktn başka çaremiz yok ama bu aşının %100 güvenli olmadığı açık. hele bu kadar yaşlı insanlarda. Belki aşı yaptırdıktan sonra kalp krizi geçirecekti bu sefer daha kötü hissedecektin.

Allahtan unut kesilmez. doktorların ameliyat etsekte etmesekte vefat edecek deyip, ameliyatta kadavara diker gibi diktiği (cerrah akrabamızın dikişlere baktığında yorumu) bir yakınımız aylarca yaşadı. Hiç belli olmaz umut hep vardır.

ancak 88 yaşında vücudu bu kadar yorulduktan sonra ışıklar içinde dinlenmesi onun için en güzeli olabilir.

malesef bu gün değilse yarın hepimiz bu acıyı çekeceğiz keşke ölüm hiç olmasa ama kaçışı olmayan tek şey bu.
  • srjkvon  (21.08.21 04:41:10) 
İki doz biontech olduktan sonra babam pıhtı atması yaşadı. 2 ay yoğun bakımda kaldı, şu an da iyi çok şükür, sağ tarafı felç ama yavaş yavaş his gelmeye başladı. Umarım annaannesiniz de atlatır, çok geçmiş olsun


  • euteamo  (21.08.21 08:54:12) 
geçmiş olsun.

zorla aşı yaptırsaydınız da bir şey olsa allah muhafaza kendinizi nasıl hissederdiniz? ben kendi anneme sürekli, şunu ye bunu iç onu yeme, o hap bu bilmemne, o ilacı doktorun mu yazdı kendin mi aldın, bana sormadan gidip kendin ilaç alma vb. kafa ütülerim sağolsun dinler. ancak zorlamam asla. aşıda ise hiçbir şey demedim. çok karmaşık bir konu. sordum, kendisi yaptıracağım dedi yaptırdı. ​zorla olmaz. herkesin kendi yaşamı. saygı duyalım.

her yaştan atlatıp normal yaşama dönen var. 1919'daki grip salgınını görmüş onda da hasta olup yatmış bir kadın covid olup iyileşmişti yurtdışında. benim babam o kadar yaşlı değil ancak çok korkuyordum hastalansa bir şey olur diye başka 5-6 hastalığı olan çok sağlıksız kötü yaşayan stresli birisi. covid oldu iyileşti.

değerler sizin bakıp anlayabileceğiniz şeyler değil hangisi daha önemli hangisi daha az önemli, 2-3 tanesi birlikte nasıl işler bunlar karmaşık konular bakıp kendinizi yormayın.

her şey olabilir ne olursa olsun önemli olan siz yanında olun, kendinize sağlam bakın. sizin güzel günleriniz de çok olacak, bütün ailenizin de.
  • bronz böcek  (21.08.21 09:15:22) 
Yaşlılarda aşının koruyuculuğu düşük, başka etkiler söz konusu olabiliyor, siz bu sebeple bu düşüncenizden uzaklaşmaya çalışın.

Allah acil şifalar versin, çok geçmiş olsun.
  • purplee  (21.08.21 09:18:06) 
Ananem gitti dostlar dualarınızı esirgemeyin


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (21.08.21 10:00:48) 
Başınız sağ olsun. Size ve ailenize sabır diliyorum.


  • Kediyi üzdün  (21.08.21 10:09:50) 
Başınız sağolsun. Nurlar içinde uyusun.


  • old possum  (21.08.21 10:19:08) 
Başın sağ olsun dostum. Ananeler çok sevilir, hep yanında hissedeceğine eminim.


  • anarsika  (21.08.21 10:30:05) 
Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın.


  • nickimin hakkini veremedim  (21.08.21 11:07:17) 
Basiniz sagolsun.. duskun olmadan olum nasip olsun derim hep.. allah rahmet eylesin


  • hunharca ben  (21.08.21 11:52:54) 
Allah razı olsun hepinizden sağolun


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (21.08.21 12:10:04) 
Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun


  • edaddy  (21.08.21 14:08:20) 
Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.


  • srjkvon  (21.08.21 17:19:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.