[]

Uzak ilişkiyi, yakın ilişki dinamikleri ile gözden geçirme hatası

İnsanların, uzak ilişkileri, yakın ilişkilerin dinamikleriyle değerlendiğini ve bunun da hatalı bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Uzak ilişki, normal ilişkiler gibi değerlendirilmemelidir. Normal bir ilişkide reelde görüşmek çok daha sık ve pratik bir şekilde yaşanabildiği için, uzak ilişki yaşayanlar, özellikle bu "reelde görüşme eyleminin" eksikliğinin enerjisini ve beklentisini, bir ilişkideki diğer eylemlere yansıtma hatasına düşüyor gibiler. O eylemlerin bir kapasitesi vs olduğundan, ortaya da ister istemez gerilim çıkabilmektedir. Bu da ilişkinin sarsılmasına neden olacaktır. Sizce de böyle midir bu hata durumu?

("uzak ilişki gereksizdir, yaşanmamalıdır" gibi cevaplar verecekseniz hiç lüzumu yoktur. sorduğum şey öyle bir şey değil. uzak - yakın ilişki yapısını birbirinden ayırt edememe durumuyla ilgili.)


 
Kendi yaşadığım uzak ilişkide partnerim harcadığım çabayı ve verdiğim maddi manevi emeği görmezden gelip "bana çok uzaksın ve hayatımın bir parçası olamadın" demişti.

O kadar ama o kadar kırıcı ve yıkıcı bir söz ki ben o an ayrılmaya karar verdim. Beni o hale getirdi. Çünkü bütün yolu ben gidiyordum, bütün masrafa ben giriyordum, bütün yalanları ben söylüyordum aileme. Sonra bir de ameliyat olacağım zaman hastaneye gelip gelmeme konusunda "ailenle muhatap olmak istemiyorum" deyince benim için bitti.

Uzak ilişkiyi kaldıramayacaktı madem niye girişti ki? Büyük bir işkence.
  • 1bir1bir1  (20.08.21 13:19:10) 
6 sene US-TR yaşadım. Sanırım hayatımda ilişki açısından en çok bu konuyla ilgili ahkam kesebilirim :) Uzak ilişki pek de ilişkiden sayılmaz, muhteşem bir dostluk ama giderek eriyen bir tutku getirir. Gerilim vs. mevzuları her ilişkinin ikili dinamiklerine göre değişir, bende ordan al buraya koy şeklinde bir durum oluşmadı. Gerilim yaşanmadı, tartışma olmadı, sevgi-saygı ve paylaşım maksimum seviyede devam etti.

Ama bir süre sonra, o ara görüşmelerden hemen 1 ay bile sonra artık onu özlemediğini anlarsın-uzağında olması normalindir- ama bir yandan hayatında bir şeyler değişiyordur paylaştığın o özel anlarda yanında olmaz, o ekranda gördüğün bir ünlü gibi gelmeye başlar vs vs. bunlar azımsanacak şeyler değil. İnsan temas eden ve temas arayan bir varlık, sadece buna indirgenemez tabii ama bunun gibi nedenlerle olgun 2 insanın deadlineı belli olmayan bir uzak ilişki yaşatabilme ihtimali yok.
  • lcha  (20.08.21 13:21:03 ~ 13:24:38) 
ortada bir hata yok. reelde görüşmenin eksikliğini başka hiç bir şey tutamaz. tutamayınca da başka eylemlere mutlaka yansır. ne yaparsan yap eksik bir şeyler olacağı için, her halükarda bu gerginlik yaşanır. icha'nın belirttiği gibi geçici durumlar okey ama tam olarak ne zaan biteceği belli olmayan bir uzak ilişkinin, olgun bir insanı tatmin etme şansı yok. yani karşındakine "aa sen bunu yanlış değerlendiriyorsun" desen de hisler yalan söylemiyor, o eksiklik başka yerlerden patlıyor bu sefer.


  • roket adam  (20.08.21 13:42:53 ~ 13:43:31) 
Uzak ilişki dünyanın en boktan şeyidir.


Not: 3 sene tecrübe.
  • westblack  (20.08.21 18:11:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.